Mongetes verdes estofades amb pernil salat
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 800 grams de mongeta verda rodona (perona)
- Una safata de tacs de perbnil salat
- Una ceba picolada
- Tres alls aixafats
- Quatre culerrots de sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
- Un got de vi blanc
- Aigua
- Un brot de julivert
- Sal
- Oli d'oliva
- Una fulla de llorer
4 racions
Utensilis
Un cassó gran
Una cassola de terrissa mitjana
Un plat de fusta
Una escorredora
Elaboració
Primerament en una cassó amb: aigua, sal i un brot de julivert, posem a coure les mongetes tallades en dues meitats fins que són cuites al "dente", i les reservem amb el brou colat.
Seguidament, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva, sofregim: la ceba picolada, el pernil, la fulla de llorer i els alls aixafats.
Seguidament, afegim el sofregit de tomàquet i un got de vi blanc i ho deixem reduir.
Tot seguit, afegim dos cullerots del brou de coure les mongetes, corregim de sal i deixem que arrenqui el bull uns deu minuts.
A continuació, afegim les mongetes, ho remenem una mica i deixem que s'acabi de coure tot plegat uns deu minuts més, i ja ho podrem servir a taula amb un plat de fusta a sota.
1h
Etiquetes: Cuina de primavera Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3401 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.