Mongetes verdes estofades amb pernil salat

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 800 grams de mongeta verda rodona (perona)
  • Una safata de tacs de perbnil salat
  • Una ceba picolada
  • Tres alls aixafats
  • Quatre culerrots de sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
  • Un got de vi blanc
  • Aigua
  • Un brot de julivert
  • Sal
  • Oli d'oliva
  • Una fulla de llorer

4 racions

Utensilis

Un cassó gran
Una cassola de terrissa mitjana
Un plat de fusta
Una escorredora

Elaboració

Primerament en una cassó amb: aigua, sal i un brot de julivert, posem a coure les mongetes tallades en dues meitats fins que són cuites al "dente", i les reservem amb el brou colat.
Seguidament, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva, sofregim: la ceba picolada, el pernil, la fulla de llorer i els alls aixafats.
Seguidament, afegim el sofregit de tomàquet i un got de vi blanc i ho deixem reduir.
Tot seguit, afegim dos cullerots del brou de coure les mongetes, corregim de sal i deixem que arrenqui el bull uns deu minuts.
A continuació, afegim les mongetes, ho remenem una mica i deixem que s'acabi de coure tot plegat uns deu minuts més, i ja ho podrem servir a taula amb un plat de fusta a sota.

1h


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3401 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: