Cassoleta de patates amb arròs i cloïsses

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Sis patates mitjanes
  • 600 grams de cloïsses fresques
  • 150 grams d'arròs tipus "bomba"
  • Aigua
  • Sal
  • Oli d'oliva
  • Una culleradeta de colorant per l'arròs
  • Una fulla de llorer
  • Fumet de peix (el trobareu a les meves receptes)
  • Dos cullerots de sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
  • Una ceba tendra picolada
  • Dos alls aixafats

4 racions

Utensilis

Una cassola marinera
Un cassó gran
Un colador
Una espàtulade fusta
Un plat de fusta

Elaboració

Primerament en un cassó amb un dit d'aigua, obrim les cloïsses colem el suc i les reservem.
A part, pelem les patates, les escantonem i les reservem.
Seguidament, en una cassola marinera gran, amb un raig d'oli sofregim: la ceba, els alls i el llorer. Tot seguit, afegim el tomàquet i les patates escantonades i ho remenem amb l'espàtula de fusta.
A continuació, afegim el suc de les cloïsses i una mica de fumet que cobreixi les patates i el colorant per l'arròs.
Seguidament, afegim l'arròs, corregim de sal i deixem que cogui tot plegat fins que tant l'arròs com les patates estiguin cuites.
Tot seguit afegim les cloïsses i deixem que s'acabi de coure tot plegat uns deu minuts, i ja ho podrem servir a taula en la mateixa cassola amb un plat de fusta a sota.

1h 10min


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

991 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades d'abril:

Magdalenes d'aranja
Magdalenes d'aranja
Postres i dolços
Escamarlanets saltats
Escamarlanets saltats
Peixos i mariscos
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Arrossos i pastes Estofat
La sopa Bullabessa
La sopa Bullabessa
Sopes i cremes Sopa
Cua de bou al vi negre
Cua de bou al vi negre
Carns Guisat
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Peixos i mariscos Estofat

Veure receptes d'abril i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: