Cassoleta de patates amb arròs i cloïsses
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Sis patates mitjanes
- 600 grams de cloïsses fresques
- 150 grams d'arròs tipus "bomba"
- Aigua
- Sal
- Oli d'oliva
- Una culleradeta de colorant per l'arròs
- Una fulla de llorer
- Fumet de peix (el trobareu a les meves receptes)
- Dos cullerots de sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
- Una ceba tendra picolada
- Dos alls aixafats
4 racions
Utensilis
Una cassola marinera
Un cassó gran
Un colador
Una espàtulade fusta
Un plat de fusta
Elaboració
Primerament en un cassó amb un dit d'aigua, obrim les cloïsses colem el suc i les reservem.
A part, pelem les patates, les escantonem i les reservem.
Seguidament, en una cassola marinera gran, amb un raig d'oli sofregim: la ceba, els alls i el llorer. Tot seguit, afegim el tomàquet i les patates escantonades i ho remenem amb l'espàtula de fusta.
A continuació, afegim el suc de les cloïsses i una mica de fumet que cobreixi les patates i el colorant per l'arròs.
Seguidament, afegim l'arròs, corregim de sal i deixem que cogui tot plegat fins que tant l'arròs com les patates estiguin cuites.
Tot seguit afegim les cloïsses i deixem que s'acabi de coure tot plegat uns deu minuts, i ja ho podrem servir a taula en la mateixa cassola amb un plat de fusta a sota.
1h 10min
Etiquetes: Cuina marinera Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
949 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.