Puding de taronja confitada
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Pastís
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Un litre de llet sencera
- 200 grams de sucre
- Una branca de canyella
- Una pell de taronja
- Una pell de llimona
- Quatre llesques de pa de motlle
- Licor de taronja (Cointreau)
- Set ous
- Caramel líquid Royal
- Vint rodantxes de taronja confitada
10 racions
Utensilis
Una pudinera metal·lica gran
Una safata fonda pel bany maria
Tres fulls de paper de diari
Un cassó gran
Una batedora elèctrica
Una safata gran de porcellana blanca
Elaboració
Primerament en un cassó fiquem: un litre de llet sencera, 200 de sucre, la pell de taronja, la pell de llimona i la branca de canyella. Deixem que bulli tot plegat, i ho retirem.
Quan ja és fred, retirem totes les pells inclosa la canyella, esclatem set ous, i tot seguit passem la batedora elèctrica i ho reservem.
Seguidament, fiquem caramel líquid per tot el fons de la pudinera, afegim quatre rodantxes de taronja confitada, i tot seguit esmicolem el pa de motlle al damunt de la taronja.
A continuació, ho reguem amb una mica de licor de taronja (Cointreau), i hi afegim la resta rodantxes de taronja confitades, tallades a trossos més aviat petits.
Seguidament, omplim la pudinera amb la barreja de llet i ous, i ho fiquem a la safata pel bany maria amb el paper de diari a sota.
A continuació, omplim la safata fonda amb aigua fins arribar a tres quartes parts de la pudinera, i ho enfornem a 180º, uns 50 minuts fins que clavem un escuradents i surt net.
Deixem que refredi i ja ho podrem desenmotllar en la safata de porcellana, i servir-ho a taula.
1h 30min
Etiquetes: Cuina de primavera La cuina de les postres Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2119 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.