Filets de llobarro amb espàrrecs verds i cloïsses
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Quatre llobarros de ració (300 grams aproximadament)
- Aigua
- Tres manats d'espàrrecs verds de cultiu
- Sal
- Pebre negre en pols
- Un got de vi blanc
- 600 grams de cloïsses fresques
- Una ceba picolada
- Sis alls laminats
- Farina
- Dos bitxos petits (caienes)
- Julivert picolat
- Un manat de julivert fresc
4 racions
Utensilis
Dos cassons grans
Un colador
Una cassola marinera metal·lica gran
Un batedor de varetes
Uns estalvis
Elaboració
Primerament, amb l'ajud d'un ganivet, tallem la part gruixuda dels espàrrecs i la resta la fiquem a coure amb: aigua, un polsim de sal i un brot de julivert, fins que són cuits al "dente", i els reservem tot colant el brou de coure'ls.
A part, en un cassó amb un dit d'aigua obrim les cloïsses una mica i les reservem tot colant el suc.
Seguidament, en una cassola marinera amb un raig d'oli d'oliva, sofregim la ceba i els alls laminats.
Quan són daurats, afegim un polsim de farina i remenem amb el batedor de varetes.
Tot seguit, afegim el got de vi blanc i el suc tant dels espàrrecs, com de les cloïsses, i deixem que vagi conent a foc baix, uns dotze minuts.
Mentre la salsa va coent, agafem els llobarros, els netegem i els filetegem en dos trossos a lo llarg i en dos trossos a lo ample.
A continuació, salpebrem els filets de llobarro, i els afegim a la cassola amb el foc baix uns deu minuts, fins que veiem que ja són cuits al nostre gust.
Ja per acabar el plat, espolsem amb força julivert picolat, i ja ho podrem servir a taula amb uns estalvis a sota la cassola per tal de no cremar les estovalles.
1h 30min
Etiquetes: Cuina marinera Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1689 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.