Farinetes de cigrons amb xixorrites
Categoria:
Sopes i cremes
Tipus de plat: Puré
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 500 grams de farina de cigrons
- 16 rodanxes de botifarra de perol negre
- Oli d'oliva
- Sal
- Brou de pollastre casolà
- 300 grams de xixorrites
4 racions
Utensilis
Un cassó gran
Un batedor de varetes
Una paella gran
Una espàtula metal·lica plana
Quatre plats fondos de porcellana blanca
Elaboració
Primerament, en un cassó gran, fiquem la farina de cigrons, i anem afegint el brou de pollastre calent de mica en mica.
Anem remenant a foc baix fins aconseguir un pué fí i homogèni.
A part, en una paella amb un rajolí d'oli, fregim les rodantxes de botifarra negre i les reservem.
Tot seguit, fregim les xixorrites i les reservem.
En el moment de muntar els plats, fiquem una mica de puré, i tot seguit afegim un bon grapat de xixorrites, i ja per acabar el plat, fiquem quatre rodantxes de botifarra repartides al damunt del puré, i ja ho podrem servir a taula.
1h
Notes
Per fer aquesta recepta, la farina de cigrons la podeu trobar en un magatzem que venguin llegums seques.
Les farinetes, eren el plat més comú a les llars treballadores, a l'època de la post-guerra civil, i "que no faltessin".
Etiquetes: Cuina de tardor La cuina de la post-guerra Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3169 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.