Farinetes de cigrons amb xixorrites

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 500 grams de farina de cigrons
  • 16 rodanxes de botifarra de perol negre
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Brou de pollastre casolà [Veure recepta]
  • 300 grams de xixorrites

4 racions

Utensilis

Un cassó gran
Un batedor de varetes
Una paella gran
Una espàtula metal·lica plana
Quatre plats fondos de porcellana blanca

Elaboració

Primerament, en un cassó gran, fiquem la farina de cigrons, i anem afegint el brou de pollastre calent de mica en mica.
Anem remenant a foc baix fins aconseguir un pué fí i homogèni.
A part, en una paella amb un rajolí d'oli, fregim les rodantxes de botifarra negre i les reservem.
Tot seguit, fregim les xixorrites i les reservem.
En el moment de muntar els plats, fiquem una mica de puré, i tot seguit afegim un bon grapat de xixorrites, i ja per acabar el plat, fiquem quatre rodantxes de botifarra repartides al damunt del puré, i ja ho podrem servir a taula.

1h

Notes

Per fer aquesta recepta, la farina de cigrons la podeu trobar en un magatzem que venguin llegums seques.
Les farinetes, eren el plat més comú a les llars treballadores, a l'època de la post-guerra civil, i "que no faltessin".


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3169 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: