Patates estofades amb fideus i cloïsses
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Sis patates de mida mitjana
- 600 grams de cloïsses
- 300 grams de fideus del nº2
- Brou de pollastre casolà (el trobareu a les meves receptes)
- Una ceba picolada
- Quatre alls aixafats
- Pebre vermell dolç
- Julivert picolat
- Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
- Aigua
- Oli d'oliva
5 racions
Utensilis
Una cassola de terrissa fonda de mida gran
Uns estalvis
Un cassó gran
Un bol de vidre gran
Un colador fí
Un morter amb la seva mà
Elaboració
Primerament,en un cassó amb un dit d'aigua, obrim les cloïsses i quan estan obertes, separem la clova que no té carn i les reservem tot colant el suc amb un colador fí, en un bol.
Seguidament, fem el brou de pollastre com explico a la meva recepta i el reservem.
A part, en un morter fem una picada amb dos alls i julivert amb una mica del suc de les cloïsses, i la reservem.
A continuació, en la cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva, sofregim la ceba picolada i els alls aixafats. Tot seguit, afegim tres cullerots de sofregit de tomàquet, una cullerada de pebre vermell dolç, i les patates pelades i tallades a quadradets petits.
Hi donem unes voltes, i tot seguit afegim suficient brou i el suc de les cloïsses, perquè cobrixin les patates i deixem que arrenqui a bullir tot plegat a foc baix uns vint minuts.
Tot seguit, afegim la picada, corregim de sal, fiquem les cloïsses i els fideus i deixem que s'acabi de coure tot plegat, fins que tant les patates com els fideus ja estiguin cuits, i ja ho podrem servir a taula amb la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.
1h 10min
Etiquetes: Cuina d'hivern La cuina dels estofats Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2544 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.