Bacallà estofat amb espinacs, prunes i pinyons
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Vuit talls de bacallà dessalat d'uns 150 grams cadascun aproximadament
- 200 grams de prunes sense pinyol
- 150 grams de pinyons
- Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
- Aigua
- Farina
- Oli d'oliva
- 600 grams d'espinacs naturals (o congelats)
- Un got de vi blanc
- Dues cebes tendres
4 racions
Utensilis
Una cassola marinera gran
Uns estalvis
Una cassola metàl·lica fonda
Un cassó mitjà
Un colador fi
Una escorredora
Una safata plana amb un paper de cuina
Elaboració
Primerament, en un cassó amb aigua bullint, escaldem les prunes i els pinyons uns tres minuts, els escorrem i els reservem.
Seguidament, en una olla amb aigua bullint,escaldem els espinacs tallats a juliana uns tres minuts, els colem i els reservem.
A continuació, en una cassola marinera amb un raig d'oli d'oliva sofregim les cebes tendres picolades i un cullerot de sofregit de tomàquet, i quan tot plegat és ben fregit, afegim un got de vi blanc i deixem que redueixi.
A part, en una paella gran amb un bon raig d'oli d'oliva, fregim els talls de bacallà enfarinat
fins que estiguin ben rossos i els reservem damunt una safata amb un paper de cuina.
A continuació, afegim: els espinacs, les prunes i els pinyons i ho remenem tot ben remenat.
Ja per acabar la recepta, afegim els talls de bacallà ho provem de sal, i deixem que s'acabi de coure uns dotze minuts més, i ja ho podrem servir a taula en la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.
1h 30min
Etiquetes: Cuina de primavera La meva cuina del bacallà Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1929 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.