Llagosta a la graella amb salsa de vermut de Reus i parmentier de bròquil
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Rostit
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Una llagosta de 600 grams (aproximadament)
- Parmentier de bròquil (el trobareu a les meves receptes)
- Salsa de vermut de Reus (la trobareu a les meves receptes)
- Oli d'oliva
- Sal
- Pebre negre en pols
2 racions
Utensilis
Un cassó gran
Un cassó mitjà
Dos plats plans grans
Una mànega pastissera amb un broc rissat
Dues espàtules metàl·liques planes
Un ganivet gran
Unes pinces per la graella
Elaboració
Primerament, fem el parmentier com explico a la meva recepta, i un cop fet el reservem.
Tot seguit, fem la salsa de vermut de Reus, com explico a la meva recepta, i un cop feta la reservem damunt la planxa calenta.
Seguidament, fiquem la llagosta ben plana en la fusta de tallar,i entre el cap i el cos de la llagosta, clavem el ganivet ben recte, i desprès el movem primer a una part i desprès a l'altre, fins que hem tallat la llagosta en dues meitats.
A continuació, fiquem la llagosta damunt la graella amb la closca a sota, la salpebrem i quan veiem que ja és cuita d'una cara, amb l'ajud de les pinces la girem i deixem que s'acabi de coure.
En el moment de muntar el plat, posem mitja llagosta a la part de dalt del plat, i a la part de baix, amb l'ajud de la mànega pastissera, fem tres tires de parmentier de bròquil, cobrim la llagosta amb la salsa de vermut, i ja ho podrem servir a taula.
1h 30min
Etiquetes: Cuina de primavera La cuina de la graella Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1598 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.