Picantó a la graella amb escalivada
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Rostit
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil

Ingredients
- Un picantó de mida gran
- Un pebrot vermell
- Una albergínia
- Dos tomàquets vermells
- Sal
- Pebre negre en pols
- Oli d'oliva
- Aigua
2 racions
Utensilis
Una graella elèctrica
Dos plats plans grans
Unes pinces per la graella
Una safata fonda pel forn
Un ratllador
Un bol de vidre gran
Una espàtula de fusta
Paper de diari
Elaboració
Primerament, en una safata fonda pel forn, fiquem: un pebrot vermell, una albergínia i dos tomàquets vermells amb un polsim de sal, un raig d'aigua i un raig d'oli d'oliva, i ho enfornem a 180º, fins que veiem que les verdures ja són cuites. Tot seguit les traiem del forn i les emboliquem amb paper de diari (excepte els tomàquets) i ho deixem refredar.
Seguidament netegem el picantó, l'obrim en dues meitats, el salpebrem i el posem damunt la graella i deixem que vagi coent-se primer d'una cara i despès de l'altre, fins que el tinguem cuit al nostre gust.
A part, agafem els dos tomàquets i amb l'ajuda del ratllador els ratllem en el bol de vidre.
Tot seguit, pelem tant el pebrot vermell com l'albergínia, ho tallem en trossos menuts, i els afegim en el bol juntament amb els tomàquets.
Ja per acabar afegim un polsim de sal i pebre negre, un bon raig d'oli d'oliva, ho remenem amb l'espàtula de fusta i ho reservem.
Quan ja tenim el picantó cuit al nostre gust, en fiquem una meitat en un plat i l'altre en el altre plat, ho reguem amb un rajolí d'oli, i com a guarnició, ficarem un niu d'escalivada, i ja ho podrem servir a taula.
1h 30min
Etiquetes:
La cuina de la graella
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1265 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.