Salsa d'escalivada
Categoria:
Salses
Tipus de plat: Salsa
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Tres pebrots vermells grans
- Tres albergínies grans
- Dos tomàquets vermells de mida grossa
- Oli
- Sal
- Pebre negre
- Nata líquida per muntar
- Nou moscada en pols
- Aigua
8 racions
Utensilis
Una safata fonda per anar al forn
Un atuell amb tapa, per guardar la salsa
Un colador fí
Una batedora elèctrica
Una llengua de goma
Un batedor de varetes
Un cassó gran
Elaboració
Primerament, fiquem els pebrots vermells, els tomàquets i les albergínies a la safata fonda, ho espolsem amb sal, afegim un bon raig d'oli i aigua.
Ho enfornem a 180º, fins que veiem que les verdures, ja són escalivades.
Seguidament, les pelem, les fiquem en un cassó, tallades a trossos regulars, i tot seguit passem la batedora elèctrica, i ho passem pel colador fi amb l'ajuda d'una llengua de goma, a un cassó on acabarem de fer la salsa.
A continuació, ho fiquem a foc baix, tot remenant amb el batedor de varetes.
Corregim de sal, afegim un polsim de pebre negre en pols i nou moscada, i un raig de nata líquida per muntar,
tot sense deixar de remenar, fins a tenir una salsa fina i homogènia i amb l'espessor desitjat.
Tot seguit, la deixem refredar i la guardarem en un atuell amb tapa a la nevera, fins que la necessitem.
1h
Notes
Aquesta salsa, és molt adient per carns, peixos, aviram i carns de porc.
Etiquetes: L'enigmàtic món de les salses Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
4027 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.