Tonyina roja en escabetx
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunhya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Un quilo de tonyina roja tallada en quadrats
- Oli d'oliva
- Una branca de farigola
- Una branca de romaní
- Dues fulles de llorer
- Sis alls amb pell aixafats
- Un cullerot d'aigua mineral
- Pebre vermell dolç
- Vi blanc
- Vinagre de poma
- Sal
- Pebre negre en gra
- Una ceba tendra tallada en juliana
5 racions
Utensilis
Una cassola de terrissa gran
Uns estalvis
Elaboració
Primerament, en una cassola de terrissa amb un bon raig d'oli d'oliva, sofregim: la farigola, el romaní, els alls, un grapat de grans de pebre negre, la ceba tallada a juliana, i el llorer.
Quan tot plegat ja és ben fregit, afegim dues cullerades de pebre vermell dolç, mig got de vi blanc, mig got de vinagre de poma, i deixem que redueixi. Tot seguit hi afegim un cullerot d'aigua, i deixem que arrenqui el bull, seguidament posem el foc baix, afegim els tacs de tonyina salats, i deixem que vagin coent-se fins que veiem que la tonyina ja és en el seu punt de cuit, i ja ho podrem servir a taula en la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.
1h 30min
Notes
La tonyina escabetxada també es pot menjar en fred, ja que pot ser un excel·lent esmorzar.
Etiquetes: La cuina dels escabetxos Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2223 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.