Manetes de porc estofades a la marinera
Categoria:
Tipus de plat: Estofat
Típica de:
Estació:
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Dues manetes de porc tallades en quatre trossos
- Aigua
- Sal
- Un branca d'api
- Pebre en gra
- Oli d'oliva
- Una ceba picolada
- Quatre alls aixafats
- Dues fulles de llorer
- Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
- Dotze navalles fresques
- Vuit gambots de mida gran
- 24 cloïsses fresques
- Vi blanc
- Fumet de peix (el trobareu a les meves receptes)
Utensilis
Una cassola metàl·lica fonda
Una cassola de terrissa gran
Uns estalvis
Una paella gran amb tapa
Una safata metàl·lica plana
Un bufador
Elaboració
Primerament, amb el bufador, netegem les manetes de porc, socarrimem tots els pels que puguin tenir, i les posem en una cassola amb: aigua, un polsim de sal, un grapat de grans de pebre negre, una branca d'api, i una fulla de llorer.
Seguidament, fem arrencar el bull, i les bullim fins que estiguin ben cuites, les escorrem i les reservem.
A continuació en una paella, sofregim els gambots amb un raig d'oli, uns tres minuts, i els reservem.
En la mateixa paella , fiquem les navalles i les cloïsses tapades, i quan comencen a obrir-se, les retirem, els hi traiem una clova, i les reservem.
Tot seguit, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva, sofregim la ceba picolada, una fulla de llorer, i els alls aixafats. Quan tot plegat és ben fregit, afegim tres cullerots de sofregit de tomàquet, un got de vi blanc, i deixem que redueixi.
A continuació, afegim el suc d'obrir les navalles i les cloïsses, un cullerot de fumet de peix, corregim de sal, i afegim : les navalles, els gambots, les cloïsses i les manetes de porc, i deixem que s'acabi de coure tot plegat uns quinze minuts, i ja ho podrem servir a taula en la mateixa cassola, amb uns estalvis a sota.
Comparteix aquesta recepta: