Truites de riu escabetxades
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Quatre truites de riu de mida mitjana
- Oli d'oliva
- Un brot de farigola
- Una branca de romaní
- Dues fulles de llorer
- Pebre negre en gra
- Pebre vermell dolç
- Un got de vi blanc
- Sis alls amb pell aixafats
- Un got de vinagre blanc
- Sal
- Farina
- Llet
- Dues pastanagues
- Dos porros
4 racions
Utensilis
Una cassola de terrissa gran
Uns estalvis
Una paella gran
Un atuell de plàstic fondo
Elaboració
Primerament, netegem les truites, i les fiquem en un atuell cobertes amb llet, per treure la viscositat que tenen.
Tot seguit, les rentem amb aigua freda, les salem per dintre i per fora, les enfarinem, i les fregim amb oli d'oliva fins que estiguin una mica daurades, i les reservem.
Seguidament, en una cassola de terrissa amb un bon raig d'oli d'oliva, posem a fregir: els porros tallats a rodelles, les pastanagues tallades a rodelles, un grapat de grans de pebre negre, un brot de farigola, una branca de romaní, dues fulles de llorer, i sis alls amb pell aixafats.
Deixem que cogui tot plegat, i quan ja veiem que és cuit, afegim : dues cullerades de pebre vermell dolç, un got de vinagre blanc, i un got de vi blanc, i deixem que arrenqui el bull tot plegat, uns vint minuts.
Seguidament, afegim les truites, i a foc baix deixem que coguin uns dotze minuts més, i ja les podrem servir a taula en la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.
1h 30min
Etiquetes: Cuina de tardor La cuina de les truites de riu Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1800 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.