Gall de Sant Pere al forn amb patates panadera i tomàquet

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

3 racions

Utensilis

Una safata refractària rectangular gran
Uns estalvis
Una safata fonda pel forn
Dues espàtules metàl·liques planes

Elaboració

Primerament, fem les patates panadera com explico a la meva recepta, i un cop fetes les reservem.
Seguidament, omplim tot la safata refractària amb les patates, i al damunt hi posem el tomàquet vermell fet a rodanxes, cobrint totes les patates.
A continuació, netegem el gall de Sant Pere l'escatem, tallem totes les espines laterals, fem tres talls longitudinals en el llom, i hi introduïm dos alls aixafats en cada tall, i fiquem el peix a la safata damunt de les patates i els tomàquets.
Tot seguit, el salpebrem i el reguem amb: un got de vi blanc, un got de conyac, un bon raig d'oli d'oliva, i ho enfornem a 180º, fins que veiem que el peix ja està cuit al nostre gust, i ja el podrem servir a taula amb la mateixa safata amb uns estalvis a sota.

1h 30min


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se