Macarrons amb sobrassada gratinats
Categoria:
Arrossos i pastes
Tipus de plat: Estofat
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 500 grams de macarrons
- Aigua
- Mantega
- Sal
- Oli d'oliva
- Dues cebes tendres picades
- Sofregit de tomàquet
- Beixamel {
- Formatge de bola ratllat
- Tres alls aixafats
- Vi blanc
- 600 grams de sobrassada de Mallorca
5 racions
Utensilis
Una safata refractària gran
Uns estalvis
Un wok
Una cassola fonda metàl·lica
Una escorredora
Elaboració
Primerament, en una cassola fonda amb: aigua, un polsim de sal i una mica de mantega, coem els macarrons fins que estan cuits al "dente", i tot seguit els refredem a raig d'aixeta i els reservem.
Seguidament, en un wok de mida gran amb un raig d'oli d'oliva, fregim les cebes i els alls aixafats, i quan tot plegat està ben fregit, afegim tres cullerots de sofregit de tomàquet i un got de vi blanc, i deixem que redueixi.
A part, fem la beixamel com explico a la meva recepta, i un cop feta la reservem damunt la planxa calenta.
A continuació, retirem la pell de la sobrassada, l'esparraquem ben esparracada, i l'afegim a la cassola amb el sofregit fins que estigui ben desfeta, i tot seguit afegim els macarrons i ho remenem ben remenat, i seguidament, fiquem els macarrons a la safata refractària, els cobrim amb la beixamel, els espolsem amb el formatge de bola ratllat, afegim unes nous de mantega al damunt, i els gratinem a 180º, fins que veiem que el formatge ja està daurat, i ja els podrem servir a taula amb la mateixa safata amb uns estalvis a sota.
1h 30min
Etiquetes: Cuina de primavera La cuina dels macarrons Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
4480 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.