Bacallà a la catalana
recepta de temporada
Categoria:
Peixos i mariscos
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 600 g de bacallà dessalat
- 2 cebes
- 5 tomàquets madurs
- 500 g de patates
- 250 g de pèsols
- 4 carxofes
- 3 ous durs
- 100 ml de vi blanc
- 3 grans d'all
- Julivert
- 4 brins de safrà
- Farina i oli d'oliva
Elaboració
Netegeu les carxofes de fulles exteriors i de la part superior, trossegeu-les a quarts i fregiu-les en una paella amb 300 ml d'oli. Reserveu-les.
En el mateix oli, fregiu el bacallà enfarinat i tallat en porcions de 150 g. Quan estigui mig fregit, passeu-lo a una cassola.
Canvieu l'oli, a la mateixa paella, sofregiu les cebes picades fines i els tomàquets ratllats. Afegiu-hi el vi, i deixeu-lo reduir. Afegiu-hi dos gots d'aigua i coeu-ho 5 minuts.
Poseu la cassola al foc amb el bacallà i repartiu el sofregit per sobre. Afegiu-hi les patates pelades i trossejades, els pèsols i les carxofes. Coeu-ho a foc suau uns 30 minuts.
Cap al final de la cocció, incorporeu-hi els ous durs tallats en dos i una picada feta amb el safrà, els alls i el julivert. Coeu-ho 5 minuts més i serviu-ho.
1h
Notes
Poseu posar-hi una fulla de llorer.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2695 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.