Croquetes d'espinacs amb bacó i pinyons
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Aperitiu
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Un quilo i mig d'espinacs congelats
- Cinc talls de bacó sense la cotna
- 150 grams de pinyons
- Llet sencera
- Pa sec
- Dos alls ratllats
- Sal
- Oli d'oliva
- Tres ous sencers
- Farina
- Pa ratllat
6 racions
Utensilis
Una paella gran
Una safata rectangular de porcellana
Una aranya de filferro
Un cassó gran
Un bol de vidre gran
Un atuell de plàstic rectangular
Una safata plana
Elaboració
Primerament, en un cassó gran amb aigua i sal, bullim els espinacs i quan ja estan cuits al "dente", els escorrem i els espremem per treure tota l'aigua que tinguin.
Seguidament, picolem els talls de bacó, i els saltem juntament amb els pinyons i quan ja estan una mica fregits, els fiquem en el bol de vidre.
Tot seguit, escorrem el pa que hem tingut en remull amb la llet, i el fiquem en el bol juntament amb un ou sencer i els dos alls ratllats, i tot seguit afegim els espinacs i amb les mans ben netes, ho anem pastant com si féssim mandonguilles i un cop tot ben remenat, ho deixem reposar a la nevera tapat amb paper film, unes dues hores.
En el moment de fer les croquetes, anem agafant boles de la barreja i fem les croquetes de forma rodona, les passem per farina, ou batut i pa ratllat, i les fregim amb oli d'oliva, fins que estiguin daurades, i amb l'aranya de filferro, les anem posant en una safata plana amb paper de cuina per treure l'excés d'oli, i tot seguit les fiquem en una safata de porcellana, i ja les podrem servir a taula.
1h 30min
Notes
Quan fem les croquetes, hem de procurar que en surtin unes 36 unitats com a mínim.
Etiquetes: Cuina de primavera La cuina dels aperitius Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1452 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.