Estofat de sípia i navalles amb carxofes, faves i pèsols

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Dues sípies de mida gran
  • Dos paquets de navalles fresques
  • 300 grams de favetes congelades
  • 200 grams de pèsols congelats
  • 400 grams de carxofes congelades
  • Aigua
  • Una branca d'api
  • Dues fulles de llorer
  • Un grapat de grans de pebre negre
  • Mitja ceba pelada
  • Dos porros picolats
  • Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Un ram de julivert
  • Vi blanc

5 racions

Utensilis

Una cassola metàl·lica fonda
Una cassola de terrissa gran
Uns estalvis
Una escorredora
Una paella gran
Una safata plana
Un colador fi
Un bol de vidre gran

Elaboració

Primerament, en una cassola amb: aigua, una branca d'api, mitja ceba pelada, un grapat de grans de pebre negre i una fulla de llorer, posem a coure les dues sípies ben netes, fins que ja estiguin cuites i les reservem, tot colant el brou i el guardem en un bol de vidre.
A part, en una paella amb un rajolí d'oli, posem les navalles ben netes passades pel raig de l'aixeta en vertical, i quan ja estan obertes, les retirem i quan ja són fredes, els hi retirem les dues cloves, i les reservem.
Quan les sípies ja són fredes, les tallem en trossos regulars, i les reservem.
Seguidament, en una cassola fonda, amb: aigua, un polsim de sal i un ram de julivert, posem a coure: les carxofes, les favetes i els pèsols fins que tot plegat estigui cuit al "dente", ho escorrem i ho reservem.
A continuació, en una cassola de terrissa am un raig d'oli d'oliva, sofregim els porros picolats, els alls aixafats i una fulla de llorer, i quan tot plegat està ben fregit, afegim tres cullerots de sofregit de tomàquet i un got de vi blanc, i deixem que redueixi. Tot seguit, afegim el brou de coure les sípies i deixem que arrenqui a bullir uns dotze minuts, i seguidament, afegim: les sípies, les navalles, les carxofes, les faves i els pèsols, i deixem que cogui tot plegat uns quinze minuts, ho corregim de sal, i ja ho podrem servir a taula amb la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.

1h 30min


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2009 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: