Rotlles de carbassó amb gambots, gratinats amb beixamel
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Aperitiu
Recepta per forn
Estació: primavera
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Deu tires de carbassó tallades amb la mandolina una mica fines
- Deu gambots de mida mitjana
- Aigua
- Sal
- Salsa beixamel
- Formatge ratllat
5 racions
Utensilis
Una cassola fonda
Una safata refractària rectangular
Una espàtula metàl·lica plana
Una mandolina
Una paella gran
Bosses per congelació
Un batedor de varetes
Uns estalvis
Elaboració
Primerament, fem la salsa beixamel com explico a la meva recepta, i un cop feta la reservem damunt la planxa calenta.
Seguidament, amb la mandolina tallem les tires de carbassó, i les escaldem en una cassola fonda amb aigua i un polsim de sal uns cinc minuts, i les reservem damunt un drap de cotó.
A part, pelem els gambots i guardem les pells i els caps en una bossa de congelació en el congelador, per quan les necessitem.
Tot seguit, els saltem en una paella uns tres minuts, els flamegem i els reservem.
A continuació, agafem els gambots un a un, i els emboliquem cadascun amb una tira de carbassó i els anem posant a la safata refractària, i quan ja els tenim tots ben ordenats, els cobrim cadascun amb una mica de beixamel, els espolsem amb una mica de formatge ratllat, i els enfornem a 180º, fins que el formatge estigui ben daurat, i ja els podrem servir a taula en la mateixa safata amb uns estalvis a sota.
1h 30min
Notes
Aquesta recepta, tant pot servir com a primer plat, com un aperitiu, o fins i tot com a segón plat.
Etiquetes: Cuina de primavera La cuina del carbassó Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2255 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.