Supremes de lluç i gambes estofades amb vi blanc i pernil

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Cinc supremes de lluç d'uns 200 grams aproximadament
  • 800 grams de gambes pelades de mida gran congelades
  • Farina
  • Oli d'oliva
  • Conyac
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • Una ceba tendra picolada
  • Tres alls laminats
  • Un got de vi blanc
  • Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
  • Fumet de peix (el trobareu a les meves receptes)
  • Quatre llesques de pernil de Salamanca
  • Julivert picolat

5 racions

Utensilis

Una paella gran
Una cassola marinera gran
Uns estalvis
Una safata plana amb un paper de cuina

Elaboració

Primerament, en una paella amb un raig d'oli fregim les gambes salpebrades uns tres minuts, i tot seguit les flamegem amb un raig de conyac, i les reservem.
Seguidament, salpebrem les supremes de lluç, les passem per farina, i les fregim tres minuts per cada cara, i les reservem en una safata plana, amb un paper de cuina per treure l'excés d'oli.
A continuació, en una cassola marinera amb un raig d'oli fregim: la ceba picolada, els alls laminats i el pernil tallat a juliana, i tot seguit, afegim mig cullerot de sofregit de tomàquet i un got de vi blanc, i deixem que redueixi.
Seguidament, afegim un cullerot de fumet i deixem que arrenqui el bull a foc baix uns deu minuts, hi afegirem les gambes i les supremes de lluç, corregim de sal, i amb les nanses de la cassola, hi donem unes voltes, ho espolsem amb julivert picolat, i deixem que s'acabi de coure tot plegat cinc minuts més, i ja ho podrem servir a taula amb la mateixa cassola, amb uns estalvis a sota.

1h 30min


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1326 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades d'abril:

Magdalenes d'aranja
Magdalenes d'aranja
Postres i dolços
Escamarlanets saltats
Escamarlanets saltats
Peixos i mariscos
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Arrossos i pastes Estofat
La sopa Bullabessa
La sopa Bullabessa
Sopes i cremes Sopa
Cua de bou al vi negre
Cua de bou al vi negre
Carns Guisat
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Peixos i mariscos Estofat

Veure receptes d'abril i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: