Fideus a la catalana gratinats
Categoria:
Arrossos i pastes
Tipus de plat: Estofat
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 300 grams de fideus gruixuts
- Aigua
- Sal
- Pebre negre en pols
- Tres tires de costella de porc tallades a trossos petits
- Dues tires de cansalada de papada tallades a trossos petits
- Sis salsitxes de porc tallades a trossos regulars
- Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
- Un got de vi ranci
- Brou de pollastre casolà (el trobareu a les meves receptes)
- Una ceba tendra picolada
- Tres alls laminats
- Una fulla de llorer
- Formatge ratllat
4 racions
Utensilis
Una cassola marinera de terrissa
Uns estalvis
Una espàtula de fusta
Un cassó gran
Una escorredora
Elaboració
Primerament, en un cassó amb aigua i sal, coem els fideus gruixuts fins que estiguin cuits al "dente", els refredem a raig d'aixeta els escorrem i els reservem.
Seguidament, en una cassola plana de terrissa, amb un raig d'oli d'oliva, fregim: els trossos de costella salpebrats, la cansalada i les salsitxes, i quan tot plegat comença a estar daurat, afegim: els alls, la ceba, i una fulla de llorer, i deixem que es fregeixi tot plegat, i tot seguit afegim dos cullerots de sofregit de tomàquet i un got de vi ranci i deixem que redueixi.
A continuació, afegim un cullerot de brou de pollastre, i deixem que arrenqui el bull fins que tot el conjunt ja està gairebé cuit, i tot seguit afegim els fideus, corregim de sal, ho remenem tot ben remenat, i ho retirem del foc.
Seguidament, espolsem els fideus amb força formatge ratllat, i amb la mateixa cassola, ho enfornem a 180º, fins que veiem que el formatge està ben daurat, i ja ho podrem servir a taula amb uns estalvis a sota.
1h 30min
Etiquetes: Cuina de primavera La cuina dels gratinats Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1771 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.