Nius de tardor amb cruixent de verdures
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Lasanya
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: tardor
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Beixamel (la trobareu a les meves receptes)
- Parmentier de patata (el trobareu a les meves receptes)
- Cruixent de verdures (el trobareu a les meves receptes)
- 300 grams de carn magre de porc
- Tres talls de cansalada de papada sense la cotna
- 300 grams de gírgoles fresques
- Tomàquet fregit
- Formatge ratllat
- Mantega
- Vi negre
- Tres porros
- Oli d'oliva
- Sal
- Pebre negre en pols
- Quatre llesques de pa de motlle
4 racions
Utensilis
Quatre motlles metàl·lics rodons de deu centímetres de diàmetre
Quatre plats grans de porcellana
Una safata metàl·lica plana pel forn
Un corró de fusta
una paella gran
Una paella fonda
Una aranya de filferro
Una premsadora (passapurés)
Un cassó gran
Una safata plana amb un paper de cuina
Una espàtula metàl·lica plana mitjana
Una mànega pastissera amb un broc llis de mida gran
Una ma de morter
Una espàtula de fusta
Elaboració
Primerament, fem el cruixent de verdures com explico a la meva recepta, i un cop les verdures estiguin daurades, les posarem en una safata amb un paper de cuina, i les reservarem.
Seguidament, fem la beixamel com explico a la meva recepta, i un cop feta, la reservarem damunt la planxa calenta.
A part, agafem les llesques de pa de motlle, les aplanem una mica amb el corró de fusta, i amb un motlle rodó, les tallem tot fent unes rodones, i en una paella amb un raig d'oli d'oliva, les fregirem fins que estiguin daurades, i les reservarem.
Tot seguit, fem el parmentier de patata com explico a la meva recepta, i un cop fet el reservem.
Quan anem a comprar tant la carn magre com la cansalada, demanem que ens ho passin tot junt per la trinxadora, i ho reservem.
A continuació, en una paella gran amb un raig d'oli d'oliva, fregim els porros picats ben menuts, i quan ja estiguin transparents, els hi afegirem : les gírgoles tallades ben menudes, i la barreja de carn i cansalada salpebrada, i ho remenem amb l'espàtula de fusta,fins que tot el conjunt estigui fregit, hi afegirem un cullerot de tomàquet fregit de pot, i mig got de vi negre i deixarem que redueixi.
Quan tot plegat ja està ben fregit, ho retirem del foc, i deixem refredar una mica.
Seguidament, agafem els quatre motlles i els posem en una safata plana, posem una rodona de pa en el fons de cada motlle, i amb la mànega pastissera plena de parmentier de patata, fem una capa al damunt del pa de motlle, i seguidament, hi afegim una capa d'un dit de gruix, de la barreja de la carn i els bolets, i ho acabarem amb una capa de parmentier de patata.
A continuació ho desemmotllarem, ho cobrirem amb una mica de beixamel, un polsim de formatge ratllat i una nou de mantega, i ho gratinarem en el forn a 180º, fins que el formatge estigui ben daurat, ho retirarem del forn, i amb l'espàtula plana amb molta cura, anem posant els nius cadascun en el centre del seu plat,i al voltant de cada niu, repartirem el cruixent de verdures com si es tractés de la fullaraca que hi ha en el bosc, i ja ho podrem servir a taula.
1h 30min
Etiquetes: Cuina de tardor Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1655 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.