Pastis de patata i salsitxes, gratinat
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Puré
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Dos quilos de patates
- Catorze salsitxes de porc
- Dos ous batuts
- Vi blanc
- Farina
- Mantega
- Formatge ratllat
- Sal
- Nou moscada en pols
- Llorer
- Nata líquida
5 racions
Utensilis
Una cassola fonda
Una safata de porcellana rodona
Un motlle rodó metàl·lic desemmotlla-ble de 24 centímetres de diàmetre i sis d'ample
Una premsadora (passapurés)
Un bol de vidre mitjà
Un pinzell
Un batedor de varetes
Una mànega pastissera amb un broc ample
Un cassó gran
Una espàtula rodona metàl·lica
Una espàtula metàl·lica plana
Elaboració
Primerament, engreixem el motlle amb mantega, l'espolsem amb farina i el reservem.
Seguidament, en una cassola fonda posem les salsitxes amb una fulla de llorer, les cobrim amb el vi blanc, i les deixem coure a foc baix durant dotze minuts, i un cop cuites, les escorrem i les reservem.
A continuació pelem les patates, les tallem en trossos grans i les posem a coure amb aigua i sal fins que estiguin ben toves, i tot seguit les passem per la premsadora, i les posem en un cassó gran on acabarem de fer el puré de patates.
Seguidament, hi afegim: un raig de nata líquida, una mica de mantega, un polsim de nou moscada, i ho anem remenant amb el batedor de varetes a foc baix, fins que tenim un puré de patates ben lligat, i el deixem refredar.
Tot seguit, amb la mànega pastissera plena de puré, fem una capa de dos dits, i l'anem aixafant amb l'espàtula rodona, i tot seguit, repartim les salsitxes pel damunt del puré, acabem d'omplir el motlle amb el puré restant, i amb una forquilla fem unes ratlles per tota la superfície del pastis, ho pintem amb un pinzell amb els ous batuts, ho espolsem amb formatge ratllat, hi afegim quatre nous de mantega, i ho gratinem a 180º, fins que el formatge ja és ben daurat.
Retirem el pastis del forn, deixem que refredi, resseguim tot el voltant del pastis amb un ganivet de tallar pernil, el desemmotllem, el posem damunt la safata de porcellana rodona, i ja el podrem servir a taula.
1h 30min
Etiquetes: Cuina de tardor-hivern Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2343 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.