Arròs negre amb tripa i cocotxes de bacallà
Categoria:
Arrossos i pastes
Tipus de plat: Paella
Recepta per forn
Estació: primavera estiu
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 300 grams de tripa de bacallà
- 300 grams de cocotxes de bacallà
- Dos litres d'aigua mineral
- Una branca d'api
- Mitja ceba pelada
- Una fulla de llorer
- Marca per fer paelles
- Un pot de tinta de calamar, o tres sobres
- 500 grams d'arròs tipus bomba
5 racions
Utensilis
Una paellera per cinc racions
Uns estalvis de vímet
Una cullera de fusta
Una batedora elèctrica
Una cassola metàl·lica fonda
Un bol de vidre
Un colador
Elaboració
El dia abans de fer l'arròs, posem a dessalar la tripa i les cocotxes en aigua freda en un bol de vidre, i en el moment de fer l'arròs, posem en una cassola fonda, dos litres d'aigua, una branca d'api, mitja ceba pelada, i una fulla de llorer, deixem que arrenqui el bull,i tot seguit afegim la tripa i les cocotxes escorregudes, deixem que bullin uns dotze minuts,colem el brou i el reservem en un bol de vidre, i deixem que refredin tant la tripa com les cocotxes.
Seguidament, tallem la tripa i les cocotxes en juliana, ho barregem amb tres cullerots de marca per fer paelles, i una cullerada de tinta, i ho posem en una paellera a foc mitjà, juntament amb l'arròs i un bon raig de picada d'all, oli i julivert, feta amb la batedora elèctrica, ho remenem amb la cullera de fusta, i tot seguit hi afegim el brou de coure el bacallà, que arribi fins a les nanses de la paellera.
Deixem que cogui tot plegat deu minuts, corregim de sal, i ho posem en el forn a 180º, deu minuts més, fins que l'arròs ja estigui cuit en el seu punt.
Deixem reposar la paella cinc minuts tapada amb un drap de cotó, i seguidament, ja la podrem servir a taula amb els estalvis de vímet a sota.
1h 10min
Etiquetes: Cuina de primavera-estiu La cuina de les paelles Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1487 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.