Vol-au-vents de lluç i gambes, amb maionesa i ou filat
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Aperitiu
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Deu cues de lluç congelat
- 300 grams de gambes petites congelades
- 100 grams d'ou filat (el podeu trobar a les botigues de queviures)
- Dos ous
- Sal
- Oli d'oliva
- Una branca d'api
- Mitja ceba pelada
- Una fulla de llorer
- Una llimona
4 racions
Utensilis
Una cassola metàl·lica fonda
Un bol de vidre gran
Una escorredora
Un morter de terrissa amb la seva ma
Una safata de porcellana gran
Elaboració
Primerament en un morter posem: un pessic de sal, dos rovells d'ou, un raig de suc de llimona, i amb la ma de morter anem remenant com quan fem un allioli, tot afegint-hi un fil d'oli sense parar fins que tinguem la quantitat de maionesa que necessitem, i la reservem a la nevera.
Seguidament, en una cassola fonda posem: aigua, sal, una branca d'api, mitja ceba pelada i una fulla de llorer, i a foc mitjà deixem que arrenqui el bull, i tot seguit hi afegim les cues de lluç i les gambes pelades, i quan veiem que torna a bullir, apaguem el foc, i retirem el lluç i les gambes, posem les gambes en un bol de vidre gran i les reservem.
Quan les cues de lluç ja són fredes, les esqueixem amb compte de treure les espines, i ho anem afegint en el bol juntament amb les gambes fins que ja tenim tot el lluç esqueixat.
Tot seguit, hi afegim unes cullerades de maionesa, ho barregem ben barrejat amb dues culleres soperes, i tot seguit omplim els vol-au-vents fins a dalt de tot, ho espolsem amb una mica d'ou filat, els posem a la safata de porcellana, i ja els tindrem a punt per fer l'aperitiu.
1h 30min
Notes
Aquesta recepta també pot ser un bon aperitiu per celebrar les festes que vulguem celebrar.
Etiquetes: La cuina dels aperitius Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1830 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.