Tomàquet "concasé"
Aquest tomàquet és una preparació jo diria que fonamental a la cuina, per preparar molts tipus de plats.
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Salsa
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Un quilo de tomàquets vermells de mida grossa
- Aigua
- Sal
- Pebre negre en pols
- Oli d'oliva
10 racions
Utensilis
Una cassola metàl·lica fonda
Una paella gran
Un atuell amb tapa
Una espàtula de fusta
Elaboració
En una cassola fonda amb aigua i sal, quan arrenqui a bullir escaldem els tomàquets amb una creu feta amb un ganivet a la part de dalt, uns cinc minuts, i tot seguit els deixem refredar, els pelem i els tallem en dues meitats, i els espremem per treure totes les llavors i deixant tant sols la part més dura.
A continuació, piquem els tomàquets amb un ganivet en una brunesa menuda, i tot seguit els saltem en una paella amb un raig d'oli d'oliva, salpebrats durant uns set minuts, els deixem refredar, els posem en l'atuell amb tapa, i i els podem guardar a la nevera fins el moment de fer-los servir.
1h
Etiquetes: La cuina dels sofregits Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2439 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.