Pilotes guisades amb verdures i xampinyons
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Estofat
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 800 grams de carn trinxada de porc
- Quatre talls de cansalada fresca (sense la cotna)
- 400 grams de carxofes (poden ser congelades)
- 400 grams de faves (poden ser congelades)
- 400 grams de xampinyons laminats
- 200 grams de pèsols (poden ser congelats)
- Un ram de julivert
- Oli d'oliva
- Sal
- Pebre negre en pols
- Farina
- Un ou
- Dues llesques de pa remullat amb llet
- Tres alls pelats
- Aigua
- Tres porros tallats a trossos ben petits
- Sofregit de tomàquet
- Vi blanc
- Dues fulles de llorer
4 racions
Utensilis
Dos bols de vidre gran
Una cassola de terrissa gran
Una paella gran
Uns guants de làtex
Un colador gran
Una cullera de fusta
Uns estalvis de vímet
Una safata plana amb un paper de cuina
Un ratllador d'alls
Una cassola metàl·lica fonda
Una escorredora
Elaboració
Quan anem a comprar la carn de porc, demanem que ens la passin per la trinxadora juntament amb quatre trossos de cansalada sense la cotna, i ho reservem. Tot seguit, farem les pilotes de la següent manera: en un bol de vidre posem: la carn i la cansalada, el pa remullat escorregut, un pessic de sal i pebre negre en pols, un ou trencat, un grapat de julivert picat, i un all rallat.
Seguidament, amb les mans amb uns guants de làtex, ho remenem tot ben remenat, i tot seguit, ho tapem amb un paper film, ho posem a la nevera, i ho deixem reposar dues hores com a minin.
A continuació, en una cassola fonda amb aigua, un pessic de sal i un brot de julivert, posem a coure les carxofes fins que estiguin gairebé cuites, hi afegim les faves i els pèsols, i deixem que cogui tot plegat, i tot seguit, ho escorrem tot guardant l'aigua de la cocció colada, i tot seguit, en una paella amb un bon raig d'oli d'oliva saltem els xampinyons salpebrats, i quan ja són mig fregits, els posem en una safata plana, i els reservem.
Passades dues hores, fem les pilotes de la següent manera: amb les mans enfarinades, anem agafant la pasta de les pilotes, de manera que en surtin aproximadament quatre peces, les passem per farina, les compactem ben bé amb les mans (procurem que ens quedin de forma allargada), i en una paella amb un bon raig d'oli, les fregim tot girant-les fins que estiguin ben daurades, i les reservem en una safata amb un paper de cuina, per treure l'excés d'oli.
Tot seguit, en una cassola de terrissa amb un bon raig d'oli, sofregim els porros tallats ben menuts, dos alls pelats, i dues fulles de llorer, i quan tot plegat ja està ben fregit, afegim tres cullerots de sofregit de tomàquet i un got de vi blanc, i deixem que redueixi.
A continuació, afegim quatre cullerots del brou de coure les verdures, i deixem que arrenqui el bull, afegim: les verdures, ho remenem amb la cullera de fusta, posem el foc baix, corregim de sal, hi afegim les quatre pilotes, i deixem que cogui tot plegat uns dotze minuts més, apaguem el foc, i deixem que reposi cinc minuts més, abans de servir-ho a la taula amb la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.
1h 30min
Notes
Aquesta recepta és una variant de les pilotes que posem com a guarnició quan fem la carn d'olla.
Etiquetes: La cuina dels estofats Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1530 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.