Crema freda de meló amb les seves perles i encenalls de pernil salat

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Un meló de pell de gripau mitjà
  • Tres talls de pernil salat
  • Una carcassa de pollastre
  • Mitja branca d'api
  • La part blanca d'un porro
  • Anís sec o qualsevol altre beguda anisada
  • Tres litres d'aigua mineral

5 racions

Utensilis

Una olla fonda
Un atuell de plàstic fondo
Un estri per fer boles de fruita petites
Cinc escudelles de porcellana amb nanses
Una batedora elèctrica
Un colador xinès
Un bol de vidre mitjà

Elaboració

Primerament, en una olla fonda amb tres litres d'aigua, posem a bullir: una carcassa de pollastre, mitja branca d'api i la part blanca d'un porro, deixem que arrenqui el bull durant trenta minuts, ho colem i ho deixem refredar.
Seguidament agafem el meló, el tallem a lo llarg en dues meitats i amb una cullera sopera, netegem totes les llavors que tingui i el reservem.
A part, amb un estri per buidar fruites de mida petita, fem trenta boles de meló i les reservem en un bol de vidre.
Tot seguit, agafem els talls de pernil, i els tallem en juliana ben fina i els reservem.
Quan el brou ja és gairebé fred, tallem el meló a trossos regulars, els posem dintre el brou, passem la batedora elèctrica, i a continuació amb la mateixa batedora i el colador xinès ho passem a l'atuell de plàstic fondo, hi afegim unes gotes d'anís, tot seguit omplim les escudelles de porcellana fins a tres quartes parts, hi afegim sis boles de meló en cadascuna, repartim un grapat d'encenalls de pernil pel damunt, i ja ho podrem servir a taula, després de tindre-la mitja hora a la nevera perquè estigui ben freda.

1h 30min


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2450 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades d'abril:

Magdalenes d'aranja
Magdalenes d'aranja
Postres i dolços
Escamarlanets saltats
Escamarlanets saltats
Peixos i mariscos
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Arrossos i pastes Estofat
La sopa Bullabessa
La sopa Bullabessa
Sopes i cremes Sopa
Cua de bou al vi negre
Cua de bou al vi negre
Carns Guisat
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Peixos i mariscos Estofat

Veure receptes d'abril i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: