Crema freda de meló amb les seves perles i encenalls de pernil salat
Categoria:
Sopes i cremes
Tipus de plat: Crema
Estació: primavera estiu tardor
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Un meló de pell de gripau mitjà
- Tres talls de pernil salat
- Una carcassa de pollastre
- Mitja branca d'api
- La part blanca d'un porro
- Anís sec o qualsevol altre beguda anisada
- Tres litres d'aigua mineral
5 racions
Utensilis
Una olla fonda
Un atuell de plàstic fondo
Un estri per fer boles de fruita petites
Cinc escudelles de porcellana amb nanses
Una batedora elèctrica
Un colador xinès
Un bol de vidre mitjà
Elaboració
Primerament, en una olla fonda amb tres litres d'aigua, posem a bullir: una carcassa de pollastre, mitja branca d'api i la part blanca d'un porro, deixem que arrenqui el bull durant trenta minuts, ho colem i ho deixem refredar.
Seguidament agafem el meló, el tallem a lo llarg en dues meitats i amb una cullera sopera, netegem totes les llavors que tingui i el reservem.
A part, amb un estri per buidar fruites de mida petita, fem trenta boles de meló i les reservem en un bol de vidre.
Tot seguit, agafem els talls de pernil, i els tallem en juliana ben fina i els reservem.
Quan el brou ja és gairebé fred, tallem el meló a trossos regulars, els posem dintre el brou, passem la batedora elèctrica, i a continuació amb la mateixa batedora i el colador xinès ho passem a l'atuell de plàstic fondo, hi afegim unes gotes d'anís, tot seguit omplim les escudelles de porcellana fins a tres quartes parts, hi afegim sis boles de meló en cadascuna, repartim un grapat d'encenalls de pernil pel damunt, i ja ho podrem servir a taula, després de tindre-la mitja hora a la nevera perquè estigui ben freda.
1h 30min
Etiquetes: La cuina de les cremes fredes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2315 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.