Favetes i popets, ofegats amb allioli

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • Un quilo de pops congelats 40/60
  • 600 grams de faves congelades, tipus "babi"
  • Allioli fet a mà [Veure recepta]
  • Sal
  • Aigua
  • Una branca d'api
  • Mitja ceba pelada
  • Un all pelat
  • Oli d'oliva
  • Dos rovells d'ou
  • Una fulla de llorer

5 racions

Utensilis

Un morter amb la seva mà
Una cassola metàl·lica fonda amb tapa
Una escorredora
Una bossa per verdures
Un bol de vidre gran
Una aranya de filferro

Elaboració

Primerament, posem en el foc una cassola amb aigua, i tot seguit, agafem una bossa de fil, i hi posem: el llorer, l'api, la ceba pelada, la lliguem i la posem a la cassola amb l'aigua.
Seguidament, hi posem un pessic de sal, i les faves a foc mitjà, i deixem que coguin fins que estiguin cuites, i amb l'aranya de filferro les traiem i les reservem en un bol de vidre.
A la mateixa cassola i amb el mateix brou, posem a coure els pops, fins que veiem que ja són cuits, i tot seguit, traiem la bossa de les verdures, deixem un dit del brou, i la resta la desestimem.
A part, fem l'allioli com explico a la meva recepta, i quan ja tinguem fet la quantitat de mig morter, el posem dintre de la cassola juntament amb els pops i les faves.
Per acabar la recepta, tapem la cassola, apaguem el foc, i amb l'ajuda de les nanses hi donem unes sacsejades, fins que tot el contingut és ben barrejat, i ja ho tenim a punt per servir-ho a taula cadascú, en el seu plat.

1h 30min


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2435 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

Receptes destacades d'abril:

Magdalenes d'aranja
Magdalenes d'aranja
Postres i dolços
Escamarlanets saltats
Escamarlanets saltats
Peixos i mariscos
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Arrossos i pastes Estofat
La sopa Bullabessa
La sopa Bullabessa
Sopes i cremes Sopa
Cua de bou al vi negre
Cua de bou al vi negre
Carns Guisat
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Peixos i mariscos Estofat

Veure receptes d'abril i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: