Lioneses de trufa
Categoria:
Postres i dolços
Recepta per forn
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Per la trufa : 250 ml nata per muntar i 100 gr de xocolata fondant
- Per la pasta choux:125 ml d'aigua, 125 ml de llet, un mica de sal, una culleradeta de sucre, 100 gr de mantega, 150gr de farina , 3 ous i sucre glacé per decorar.
8 racions
Elaboració
Primerament prepararem la trufa, si pot ser d'un dia per l'altre millor, jo m'he trobat que al fer-la al matí m'ha faltat una mica de consistència. Doncs bé en un cassó posem la nata, quan arrenqui el bull hi afegim la xocolata a troços fins que estigui ben desfeta, esperem que es refredi i ho posem a la nevera.
Ara anem per la pasta, en un cassó hi posem, l'aigua, la llet, la sal el sucre i la mantega, sense deixar de remenar esperarem que arrenqui el bull, retirarem el cassó del foc i afegirem tota la farina de cop, ho barrejarem bé procurant que no hi hagi grumolls.
Seguidament ho tornarem a posar al foc remenant fins que la pasta ja no s'enganxi a les parets, ho posarem en un bol i esperarem a que es refredi. Un cop freda afegirem un a un els ous i ho batrem fins que ens quedi una pasta cremosa. En una safata del forn hi posarem paper vegetal i si tenim una mànega pastissera anirem més ràpid però si no la tenim, agafem dues culleretes i anem fent boletes i les posem amb una separació d'uns 2 cm. Ho posem al forn uns 20 minuts a 180º. El resultat acabat de sortir del forn és aquest:
Deixarem refredar les lioneses i mentrestant treurem la trufa de la nevera procurant que estigui mooooolt freda si pot ser quasi congelada perquè amb aquestes calors es perd molt la consistència. Muntarem la trufa i despres posem la pasta dins d'una mànega i anem omplint les lioneses, per acabar posarem una mica de sucre glacé per sobre i llestos.
1h
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
925 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.