Pastís de Sant Valentí

Ingredients

Per al pà de pessic:

  • 4 ous
  • 1 iogurt natural
  • 1 mida de iogurt d'oli d'oliva
  • 2 mides de iogurt de sucre
  • 2 mides de iogurt de Nesquik
  • 3 mides de iogurt de farina
  • 1 sobre de llevat en pols

Per al fondant:

  • 75gr de núvols (txutxes)
  • 150gr de sucre glass
  • Unes gotetes d'aigua
  • Unes quantes txutxes per decorar
  • Tres cullerades de sirope de maduixa

10 racions

Utensilis

Motlle en forma de cor, un tallagaletes en forma de cor i un pincell de cuina

Elaboració

Per fer el pà de pessic:

-Posem en un bol tots els ingredients líquids i el sucre i els barrejarem bè.
-S'afegeix poc a poc la farina barrejada amb el llevat, prèviament tamitzada, fins que la farina estigui ben incorporada i ens quedi una masa d'un color homogeni.
-En un motlle antiadherent en forma de cor aboquem la masa i la posem al forn, ja calent, a 180º durant uns 40 minuts aproximadament.
-Una vegada cuit el traiem del forn, el deixem refredar i el desmotllem.
-Si ens ha quedat amb una mica de "panxa" podem tallar-li, lo més recte possible, amb un ganivet de serra.
-Donarem la volta al pà de pessic ja que la part de sota sempre queda més regular i així ens quedarà molt millor l'aspecte del nostre pastís.

Per fer el fondant de núvols:

-Tallarem els núvols per la meitat per separar el color rosa del blanc (jo he comprat núvols del Mercadona, aquests al ser quadrats i de dos colors són més fàcils de separar).
-Agafarem 50gr de núvols tallats de color rosa, els ficarem a un bol i els esquitxarem amb unes gotetes d'aigua.
-Els posarem al microones a mitja potència durant uns 30 segons. Tornarem a repetir els temps dèscalfament fins que tots els núvols quedin desfets (hem d'anar amb molta cura ja que es poden cremar amb facilitat.
-Barrejarem la pasta de núvols amb els 100 gr de sucre glass (sempre el doble de pes que de núvols).Al principi és un procès molt enganxòs però a força de treballar la pasta aconseguirem una masa ben fina.
-Seguirem el mateix procès amb els núvols de color blanc ( 25gr de núvols blancs i 50gr de sucre glass).
-Quan tinguem fet el fondant, l'estirarem amb un corró fins que quedi ben fi.
-Per fer que el fondant quedi ben adherit al pastís hem d'utilitzar un "pegament", en aquest cas he utilitzat sirope de maduixa.
-Pintarem amb un pinzell de cuina tot el pastís de sirope de maduixa.
-Amb molta cura agafarem el fondant rosa i cobrirem tot el pastís amb ell. L'anirem apretant una mica amb les mans perque quedi ben enganxat.
-Tot l'excedent de fondant que ens quedi pels costats el podem retirar amb un ganivet ben afilat seguint la forma del pastís.
-Tallarem, amb un motlle de galetes en forma de cor, el fondant blanc ja estirat (farem 2 cors). Els enganxarem al pastís ajudant-nos del sirope de maduixa.
-Per acabar, podem decorar la volta del pastís amb txutxes de color rosa i blanc.
I ja tenim el nostre pastís per a enamorats!

1h 30min

Notes

Podem adaptar aquesta recepta per a dietes sense gluten canviant la farina comú per farina sense gluten.Així els celíacs també podran disfrutar del nostre pastís.
Una vegada hem fet el pastís no el podrem ficar a la nevera ja que el fondant es podría fer malt
La forma del pastís pot ser de qualsevol manera, colors, temàtica, sabor, forma...Tot és questió d'imaginació!


Recepta de cuina de Pastís de Sant Valentí

Per fer el pà de pessic...

Recepta de cuina de Pastís de Sant Valentí

Forn 180º 40 minuts

Recepta de cuina de Pastís de Sant Valentí

Tallem els núvols per la meitat i els separem

Recepta de cuina de Pastís de Sant Valentí

Fondant sense estirar

Recepta de cuina de Pastís de Sant Valentí

El resultat final

Recepta de cuina de Pastís de Sant Valentí

Es va acabar tot!!!

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

4669 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

2 comentaris:

Nuri Valles diu:
Es mol bonic

Afegir comentari
 

Receptes destacades d'abril:

Magdalenes d'aranja
Magdalenes d'aranja
Postres i dolços
Escamarlanets saltats
Escamarlanets saltats
Peixos i mariscos
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Arrossos i pastes Estofat
La sopa Bullabessa
La sopa Bullabessa
Sopes i cremes Sopa
Cua de bou al vi negre
Cua de bou al vi negre
Carns Guisat
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Peixos i mariscos Estofat

Veure receptes d'abril i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: