Suquet de peix i marisc amb romesco
Categoria:
Peixos i mariscos
Típica de: Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Oli verge d'oliva.
- Dues cebes mitjanetes.
- Una tomaca vermella dolça.
- All i julivert.
- 12 escamerlancs.
- 12 llagostins.
- Mig quilo de musclos.
- Tres-cents grams de xirles.
- Mig quilo de calamarsons.
- Un rap d'un quilo aproximadament.
- Un quilo de peix de roca.
- Un copeta de vi blanc sec.
- Una mica de safrà.
- Una fulla de llorer.
- Farina, i maizena per espessir el suquet.
Pel romesco:
- Dues llesquetes de pa del dia abans.
- Un pebrot de romesco.
- Una cabeça d'alls escalivada.
- Una tomaca escalivada.
- 50 grams d'avellanes DO de Reus.
- Pebre vermell dolç.
- Oli i sal.
6 racions
Utensilis
Una cassola de peix, picadora, i batidora manual
Elaboració
Faremn un fumet amb el peix de roca, el safrà i una fulleta de llorer.
Posarem els musclos al vapor, i una vegada oberts, els reservarem.
Enfarinarem el rap, i el fregirem. El reservarem.
Netejarem els calamarsons, i també els reservarem.
Deixarem en aigua salada les xirles (per tal que deixin anar la sorra, si en porten).
Posarem en una cassola oli i posarem les cebes prèviament picades, i les rossejarem.
Picarem la tomaca madura, i també ho posarem a la cassola, fins que sigui ben sofregit.
Hi tirarem quan quasi estigui llest la copeta de vi, deixant-ho un minut més.
Farem aleshores la salsa de romesco, posant a la btidora manual les dues llesquetes de pa fregides, la polpa del pebrot (que prèviament haurem escaldat), els alls i tomaca escalivats, les avellanes i el pebre vermell dolç, sal, i una mica d'oli.
Obrirem també al vapor les xirles.Les reservarem.
Posarem a la cassola els calamarsons, i els sofregirem un minut (es desfan de seguida).
Afegirem el rap, els escamerlancs, els llagostins, les xirles i els musclos.
Hi tirarem la salsa romesco per sobre, i ho cobrirem amb el fumet, desfent una mica de maizena amb l'esmentat fumet a part, per tal d'espessir una mica la salsa, si veiem que és clareta.
Cal aprofitar els sucs que han després en posar-los al vapor els musclos i les xirles, si no són massa forts de gust, i agregar-los al fumet.
Deixarem que bulli uns tres minuts, i finalment hi posrem per sobre all i julivert. I ja ho tenim a punt.
1h 30min
Notes
Si es pot fer un dia per l'altre, aquest suquet resulta molt més gustós.
Podem substituir els calamarsons per sípia o calamars fets a rodanxes. Aleshores, cal core'ls una estona més que els calamarsons.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
10558 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.