Vichyssoise
Categoria:
Sopes i cremes
Tipus de plat: Crema
Estació: primavera estiu
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 75 gr de mantega
- 500 gr de porros (la part més tendre i blanca)
- 500 gr de patates
- 1 l d'aigua o caldo vegetal
- Sal i pebre blanc
- 250 ml nata líquida
- Herbes provençals
- Reducció de vinagre amb fruits vermells
6 racions
Elaboració
Netegem bé el porros, ja que si ens deixessim una mica de sorra podriem espatllar la crema i la tallem ben petit i el sofregim amb la mantega. Un cop sigui tou i una mica transparent hi afegim les patates tallades a daus i deixem coure uns 5 minuts. Seguidament afegim l'aigua o el caldo i deixem coure durant una mitja hora o fins que la patata sigui una mica tova. Un cop les verdures siguin fetes les triturarem i rectificarem de sal i pebre. Posarem la crema en un bol a la nevera durant almenys dues hores. Quan tinguem la crema freda afegirem la nata líquida i remenarem bè. Una proposta de presentació és servir-la en gotets, empolsinar amb herbes provençals i decorar-ho amb un rajolí de reducció de vinagre amb fruits vermells.
45min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1064 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.