Tonyina en escabetx
Categoria:
Peixos i mariscos
Recepta per forn
Típica de: Espanya → País basc
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Un tronc de tonyina de 30 cmts. de llarg
- Oli d'oliva
- Pebre negre en gra
- Pebre vermell dolç
- Una pastanaga pelada i tallada per la meitat
- Dos porros tallats a trossos
- Dues branques d'api
- Una cabeça d'alls tallada per la meitat
- Un brot de farigola
- Un brot de romaní
- Dues fulles de llorer
- Vinagre blanc
- Sal
12 racions
Utensilis
Un gastrònom metàl-lic ( d'alumini o d'acer inoxidable)
Elaboració
Agafem el llom de tonyina, i el netegem bé d'espines i tendrums. El salem, i el cobrim amb força pebre vermell. El posem en el gastrònom, i tot seguit hi afegim la resta d'ingredients. Seguidament, posem tres parts d'oli, per una de vinagre, que ho cobreixi. Ho posem al forn a 100º, i ho deixem coure uns 60 minuts. Quan porti 30 minuts al forn, el girem amb l'ajud d'unes pinces llargues, per no cremar-nos. Un cop cuit, el deixem refredar, i el podem posar a la nevera, fins el moment de servir-ho.
1h 15min
Notes
Aquesta recepta, me la va donar un xef company de fogons, que es diu ASIER BOLADO.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1480 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.