Crema Catalana amb gelat de torró i ametlles torrades
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Crema
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Un litre de llet sencera
- 200 grams de sucre
- 50 grams de maizena
- Sis rovells d'ou
- Una pell de taronja
- Una pell de llimona
- Una branca de canyella
- Ametlles làminades
- Una barra de gelat de torró
6 racions
Utensilis
Sis cassoletes de terrissa, per la crema.
Una pala per cremar la crema, o un bufador.
Elaboració
En un atuell rodó, posem : un raig de llet, els sis rovells, i 50 grams de maizena. Ho remenem amb el batedor de varetes, i ho reservem.
A part, en un cassó, posem : la llet, el sucre, la pell de llimona, la pell de taronja, i la branca de canyella. Ho posem al foc, i quan ja bull, afegim la barreja dels ous i la maizena. Ho remenem sense parar, i quan ja és espès, ho traiem, i ho anem repartint en les cassoletes.
A part, en una safata per anar al forn, posem les ametlles espolsades amb sucre, i les torrem a 180º, tot donant-li voltes, perquè no es cremin.
En el moment de servir a taula, espolsem sucre damunt la crema, i ho cremem amb l'ajud d'un cremador. ( pot ser una pala, o un bufador )
Seguidament, posem un tall de gelat d'uns dos dits de gruix, ho espolsem tot plegat amb les ametlles torrades, i ja ho podrem servir.
40min
Notes
Aquest postre, el serveix el meu amic en Ferran del restaurant Cal Lluis, de Barcelona ja fà més de quaranta anys, i té molta acceptació, ell l'anomena " xino de cal Lluis ".
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1316 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.