Mongetes rogenques, estofades ( potxes )
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Païs Basc
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 400 grams de mongetes rogenques
- Un tall de cansalada de panxeta, tallat en quatre trossos regulars
- Dos ques de porc, tallades en quatre trossos
- Una maneta de porc, tallada en quatre trossos
- Quatre trossos d'orella de porc, regulars
- Quatre xoricets, tipus cantimpalo
- Una ceba mitjana pelada, tallada per la meitat
- Tres fulles de llorer
- Una cabessa d'alls lar, tallada per la meitat
- Quatre tomàquets madurs, tallats per la meitat
- Oli d'oliva
- Sal
- Aigua de Vichy ( per remullar les mongetes )
- Aigua mineral, per coure les mongetes
- Quatre botifarrons de ceba ( baldanes de ceba )
4 racions
Elaboració
La nit abans de fer les mongetes, les posem en remull, amb aigua de Vichy, o amb aigua de l'aixeta, i un polsim de bicarbonat.
En el moment de courel-les, les posem en una olla, amb aigua mineral, i hi afegim tots els ingredients, menys les baldanes, que les reservem per el final de la cocció.
Tapem l'olla, i ho fem coure a foc mitjà. Anem vigilant que no falti aigua, i quan ja arrenqui el bull, baixem una mica el foc.
Quan tot plegat, ja és quasi bé guit, corregim de sal, i afegim les botifarres, tot deixant que s'acabin de coure les mongetes, i les carns.
Després, ja ho podrem servir a taula.
Nota- Sobretot, és molt important, posar-hi un bon raig d'oli d'oliva, en posar-les a l'olla.
1h
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1228 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.