Carquinyolis
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Galetes
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Ingredients
- 1.300 grams de farina
- 800 grams de sucre
- 500 grams d'ametlles crues, amb pell
- Un sobre de llevat Royal
- Mig litre d'aigua, aproximadament
- Un potet d'esencia de llimona
- Un potet de sucre avaïnillat
- Dos ous batuts
12 racions
Utensilis
Una placa de forn amb paper sulfurat
Una ganivet de mida gran
Una safata de porcellana amb una blonda de paper
Elaboració
Agafem tos els ingredients, menys les ametlles, i els barregem ben barrejats, fins aconseguir una massa uniforme. Tot seguit, afegim les ametlles, i fem unes barres amb la pasta. Les posem en una planxa per anar al forn, amb paper sulfurat, a 190º escalfat prèviament, entre 20-25 minuts. a part els pintem amb l'ou batut.
Un cop cuits, els tallem en calent, amb l'ajuda d'un ganivet gran.
1h
Notes
Per aquesta quantitat, sortiran unes quatre barres, i de cada barra, en treurem uns 30 carquinyolis.
Cada divendres a la tarda, a la casa de colonies de La Capella, a l'Espluga de Francolí, feiem un taller de carquinyolis, pels 200 nens i nenes que hi feien estada.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1343 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.