Carquinyolis
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Galetes
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 100 gr. d'ametlles crues i senceres.
- 2 ous.
- 1 llimona.
- 100 gr. de sucre.
- 175 gr. de farina.
- 1 cucherada de llevat en pols.
- 1 / 2 culleradeta de canyella en pols.
- Unes gotes d'anís.
12 racions
Elaboració
1.
Formar un volcà amb la farina i el llevat, al centre posar un ou, el sucre, la ratlladura de la llimona i la canyella. Treballar la massa i afegir les ametlles senceres. Després aromatitzar amb l'anís.
2.
Seguir treballant la massa fins a poder formar unes barres d'uns 3 cm d'ample per la mitat d'alt.
3.
Pintar-les amb el rovell de l'ou barrejada amb una mica d'aigua, introduir al forn prèviament calent sobre un motlle empolvora amb farina, perquè no s'enganxi, i deixar coure a temperatura suau fins que es dauri.
4.
Quan ja estigui daurat, es talla la barra en llesques i s'acaben de torrar al forn, posant-les una al costat de l'altra.
5.
Un cop fetes conservar en un lloc sec i ben tapades.
50min
Etiquetes: Terres de l'ebre Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
12882 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.