Gaspatxo tradicional
Categoria:
Sopes i cremes
Tipus de plat: Sopa
Típica de: Espanya → Andalusia
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Pa sec
- Dos alls pelats, (sense el cor)
- Un pebrot verd, tallat a trossos
- Un pebrot vermell tallat a trossos
- Vuit tomàquets madurs, tallats a trossos
- Dos cogombres, sense pelar, tallats a trossos
- Una ceba mitjana, pelada i tallada a trossos
- Vinagre
- Sal
- Pebre negre en pols
- Oli d'oliva
- Aigua mineral
10 racions
Utensilis
Una batedora elèctrica
Un colador xinès
Un colador fi
Una llengua de plàstic
Elaboració
El Gaspatxo té una preparació molt particular, depenent de la persona que el fa.
Jo personalment, el faix de la següent manera:Primer de tot, en un atuell fondo, poso totes les verdures, el pa, un raig de vinagre, un raig d'oli d'oliva, un pessic de sal, un pessic de pebre negre, ho cobreixo amb aigua mineral, i ho deixo tota la nit a la nevera.
Al dia següent al mati, ho passo per la batedora, i ho torno a deixar a la nevera.
Cap al mig-dia, ho passo pel colador xinès, amb l'ajuda de la batedora, en un atuell, on l'acabaré de fer. Seguidament, el torno a passar, per un colador fi, el corregeixo de sal, pebre, vinagre i oli, i el poso a la nevera fins el moment de servir-lo a taula.
En el moment de servir-ho a taula, l'acompanyo amb verdures tallades a la brunesa, servides en bols de vidre mitjans.
1h
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2497 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.