Cassoleta d'ous ferrats amb samfaina, gratinats
Categoria:
Ous i làctics
Tipus de plat: Estofat
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Vuit ous
- Un carbasó
- Una albergínia
- Un pot petit de tomàquet fregit
- Ví negre
- Oli d'oliva
- Farina
- Llet sencera
- Mantega
- Sal
- Nou moscada
- Formatge ratllat
- Una ceba mitjana
- Un pebrot verd
4 racions
Utensilis
Quatre cassoletes de terrissa, de mida mitjana.
Elaboració
En una cassola amb oli d'oliva, fregim totes les verdures, tallades a brunoise ben menuda.
Quan són mig cuites, les salem, i hi afegim un raig de tomàquet fregit, i un raig de ví negre, i deixem que acabi de coure tot plegat, i ho reservem.
En una paella amb oli d'oliva, fregim els vuit ous ferrats, i els reservem.
A part, en un cassó amb mantega, fregim una mica de ceba ben picolada. Quan la ceba ja és tova, afegim un grapat de farina, i remenem amb les varetes. Tot seguit, afegim la llet calenta, i hi passem la batedora elèctrica, i amb l'ajud de la mateixa ho passarem pel colador xinès a un altre cassó. Anem remenant amb les varetes, ho corregim de sal i nou moscada, i quan ja és al nostre gust, la traiem del foc.
Agafem les quatre cassoletes, i en el fons anem posant una capa de samfaina. Seguidament, posem dos ous ferrats en cada cassoleta, i per acabar, cobrim amb beixamel, ho espolsem amb formatge ratllat, i fiquem un punt de mantega, i ho enfornem a 180º, fins que tot el conjunt és gratinat, i !! Bon profit !!.
40min
Etiquetes: Ous forn Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3076 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.