Melva a l'estil japonès
Categoria:
Peixos i mariscos
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 1 Melva
- 50 grs. de jengibre aprox.
- 1 ceba tendra.
- 1 llimona.
- 2 cullerades soperes de sucre.
- 4 cullerades soperes de soja.
- Oli de sèsam (sinó en tenim, d’oliva).
- Sèsam.
2 racions
Elaboració
- Posem en un recipient les quatre cullerades de soja, el sucre i el jengibre ratllat; ho mesclem tot.
- Tallem la melva en dos lloms, i els deixem marinant amb la mescla preparada durant uns 20 minuts.
- Mentre la melva es va impregnant amb el gust del marinat, farem aros amb la ceba tendra, però només ens quedarem amb la part verda de la ceba (tija).
- Exprimim la llimona a sobre dels aros de ceba per a què aquests es macerin.
- Posarem la paella al foc a la máxima potencia amb l’oli de sèsam.
- Saltejarem un grapat de llavors de sèsam que quedin torradetes.
- A continuació saltejarem els lloms de melva (volta i volta), afegint-hi un punt de sucre.
- Servirem la melva amb el sèsam per sobre, acompanyat dels arets de ceba tendra i quatre gotes de la mescla del marinat.
30min
Notes
- La melva com a peix blau que és, és molt sana i ens surt més econòmica que el bonítol.
- Important que la carn de dins quedi molt crua (millor haver-la congelat abans per evitar els ara famosos “anisakis”).
- Jo la cuino i serveixo amb l'acompanyament del grup musica Pizzicato five, concretament el serveixo amb el tema "twiggy twiggy". http://www.youtube.com/watch?v=z22nzBVLCto
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3414 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.