"Xató" a l'estil T Vima

Categoria:
Típica de: Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Una escarola que sigui blanca.
  • Olives verdes i negres.
  • Anxoves amb sal.
  • Bacallà esqueixat.
  • Tonyina salada.(Podem comprar-la a les botigues de "Pesca salada").

Per la salsa:

  • un grapadet d'avellanes i ametlles torrades.
  • un gra d'all cru.
  • Una tomaca escalivada.
  • Un pebrot de romesco o "nyora".
  • Una llesqueta de pa fregit.
  • Sal, i oli verge d'oliva.
  • Pebre vermell.
  • Vinagre de Mòdena.

6 racions

Utensilis

Una safta bonica de servir, i una batidora manual.

Elaboració

Posarem l'escarola a trossos en remull, bastanta estona.
Escaldarem el pebrot de romesco o nyora sense la tija de sobre, per tal que entri bé l'aigua calenta dins, i l'estovi. El rascarem, i reservarem la polpa.
Posarem les anxoves en aigua, per tal que es dessalin, i les farem a trossets.
Posarem també a dessalar en aigua la tonyina, i després l'esqueixarem.
Posarem a dessalar el bacallà, i també l'esqueixarem.
Posarem dins d'un bol la tomaca escalivada, el gra d'all cru, les avellanes i ametlles torrades, la llesca de pa fregit, la polpa del pebrot de romesco, un polsim de sal, oli, un raget de vinagre de Mòdena, i el pebre vermell dolç, i ho batrem tot, fins que quedi una salsa melosa.
Treurem de l'aigua l'escarola, l'escorrerem bé, i la salarem lleugerament. Després hi anirem posant per sobre la tonyina, les anxoves, les olives, i finalment la salsa, i ho deixarem una mitja hora abans de servir-ho a taula.

1h

Notes

Hi ha diferents formes de preparar aquest plat, amb diferents ingredients. Jo particularment, el trobo molt bo d'aquesta forma.
Cal acompanyar-lo amb un bon vi negre.


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2047 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: