Picantons amb cargols a l'estil Costa Daurada
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Quatre picantons tallats a quarts
- Un quilo de cargols congelats (si són vinyals millor)
- Una branca de romaní
- Un brot de farigola
- Sal
- Pebre negre en pols
- Dues fulles de llorer
- Aigua
- Oli d'oliva
- Un got de vi ranci
- Una ceba picolada
- Tres cullerots de sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
- Dos cullerots de brou de pollastre casolà (el trobareu a les meves receptes)
- Pa fregi
- Tres alls aixafats
- Un grapat d'ametlles torrades
- Un fetge de picantó fregit
- Una cullerada de xocolata en pols
- Julivert picolat
4 racions
Utensilis
Una cassola de terrissa gran
Uns estalvis
Un cassó gran
Una escorredora
Un colador fí
Una batedora elèctrica
Elaboració
Primerament en un cassó amb: aigua, sal, una branca de romaní, un brot de farigola,i una fulla de llorer, fiquem a coure els cargols fins que veiem que ja són tendres, els escorrem i reservem tot colant el brou de la cocció.
A part, fem una picada amb: un grapat d'ametlles torrades, un all pelat, julivert picolat, una culerada de xocolata en pols i el fetge d'un picantó fregit.
Passem la batedora amb un raig del suc de bullir els cargols, i ho reservem.
Seguidament, en una cassola de terrissa amb oli d'oliva, sofregim els picantons salpebrats fins que veiem que estan daurats.
Seguidament, afegim: la ceba picolada, els alls aixafats i el sofregit de tomáquet.
Quan tot plegat ja és ben sofregit, afegim un got de vi ranci i deixem que redueixi.
A continuació, afegim els cargols i dos cullerots de brou de pollastre que ho cobreixi tot, i deixem que cogui a foc baix, fins que els picantons siguin cuits.
Tot seguit, corregim de sal, afegim la picada, i deixem que cogui tot plegat uns dotze minuts més, i ja ho podrem servir a taula en la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.
1h 30min
Notes
Aquesta recepta també es pot fer amb pollastre o gallina.
Per fer aquest tipus de receptes, els millors cargols acostumen a ser els vinyals i les mongetes.
Els bovers s'acostumen a emprar per fer els cargols a la llauna
Etiquetes: La cuina del cargol La cuina dels estofats Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2267 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.