Bunyols de vent farcits de crema
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Bunyols
Típica de: Catalunya
Estació: primavera
Ingredients
- PASTA CHOUX: 125 g de farina
- 100 g de mantega
- 4 o 5 ous
- 250 ml d'aigua
- 1 polsim de sal
- 1 polsim de sucre
- CREMA: 1/2 litre de llet
- 50 g de maizena
- 125 g de sucre
- 3 rovells d'ou
- Pell de llimona
Elaboració
Poseu l'aigua i la mantega a trossets, el polsim de sucre i de sal en un cassó al foc. Feu fondre la mantega sense que l'aigua arribi a bullir.
Afegiu-hi de cop la farina tamisada i, remeneu-ho fins que la pasta es desenganxi de les parets del cassó. Traieu-lo del foc i afegiu-hi els ous d'un en un. A partir del tercer ou cal que vigileu com queda la pasta, ja que potser no necessitareu afegir el quart ou tot sencer.
Amb l'ajuda de dues culleretes, formeu els bunyols i poseu-los a fregir en l'oli calent. Ells mateixos es tomben.
Un cop fora del foc, farciu-los amb la crema que ha ser freda, amb l'ajuda d'una mànega pastissera. Empolseu-los amb el sucre i ja estan llestos.
Per fer la crema, feu bullir la llet amb la pell d'una llimona, tres cops. A part, bateu ben bé els rovells d'ou amb el sucre i la maizena i afegiu-hi la llet calenta. Remeneu-ho amb la batedora de varilles, torneu-ho a posar al foc fins que arrenqui just el bull.
40min
Notes
Si feu bullir la llet amb la llimona o amb canyella, que pugi tres vegades, la llet agafa més gust en aquests ingredients.
Recordeu fregir-los amb oli de gira·sol, ja que no te gust de res.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1916 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.