Crema d'endivies, amb Parmesà i Fua,( micuit d'ànec)

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Sis endivies, de mida gran
  • Una ceba picolada
  • Dos alls porros
  • Sal
  • Oli d'oliva
  • Dotze llesques de pa tipus baguet, tallades al biaix, d'un dit de gruix,( dues per persona)
  • 50 grams de formatge parmesà, ratllat
  • Sis rodelles de micuit d'ànec
  • Dos litres d'aigua
  • Nou moscada
  • Nata líquida, ( per muntar)

6 racions

Utensilis

Sis escudelletes de terrissa, individuals

Elaboració

Primer de tot, agafem les endivies, la ceba , i els porros, tot ben picolat, i ho fregim amb oli d'oliva, en una olla mitjana.
Mentrestant, tallem la baguet, en llesques al biaix, d'un dit de gruix, i les posem en el forn a 180º, fins que són torrades.
Un cop torrades, les espolsem amb formatge parmesà, hi afgeim mitja rodella de micuit, i ho posem en el microones, fins que tot plegat és una mica desfet, i les reservem.
Seguidament, afegim l'aigua, i deixem que cogui tot plegat. A continuació, passem la batedora elèctrica, i amb l'ajud de la mateixa ho passem pel colador xinès a un altre olla, on acabarem de fer la crema. Quan torna a bullir, corregim de sal, afegim un polsim de nou moscada, i un raig de nata líquida, i la deixem coure uns cinc minuts més, abans de servirla a taula en les cassoletes de terrissa.
En el moment de servir-ho a taula, posem la crema a cada una de les escudelletes, i damunt, hi posem dues llesquetes de pa, amb formatge, i fuà, i !! bon profit !!.

1h


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1996 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de gener:

Arròs amb bacallà
Arròs amb bacallà
Arrossos i pastes
Escarola amb romesco i bacallà
Escarola amb romesco i bacallà
Amanides i plats freds
Escalivada amb ganyims  i anxoves
Escalivada amb ganyims i anxoves
Amanides i plats freds Amanida
Xoriç a la sidra
Xoriç a la sidra
Carns Aperitiu
Tortell de Reis
Tortell de Reis
Postres i dolços Coca

Veure receptes de gener i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: