Crema d'endivies, amb Parmesà i Fua,( micuit d'ànec)
Categoria:
Sopes i cremes
Tipus de plat: Crema
Recepta per microones
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Sis endivies, de mida gran
- Una ceba picolada
- Dos alls porros
- Sal
- Oli d'oliva
- Dotze llesques de pa tipus baguet, tallades al biaix, d'un dit de gruix,( dues per persona)
- 50 grams de formatge parmesà, ratllat
- Sis rodelles de micuit d'ànec
- Dos litres d'aigua
- Nou moscada
- Nata líquida, ( per muntar)
6 racions
Utensilis
Sis escudelletes de terrissa, individuals
Elaboració
Primer de tot, agafem les endivies, la ceba , i els porros, tot ben picolat, i ho fregim amb oli d'oliva, en una olla mitjana.
Mentrestant, tallem la baguet, en llesques al biaix, d'un dit de gruix, i les posem en el forn a 180º, fins que són torrades.
Un cop torrades, les espolsem amb formatge parmesà, hi afgeim mitja rodella de micuit, i ho posem en el microones, fins que tot plegat és una mica desfet, i les reservem.
Seguidament, afegim l'aigua, i deixem que cogui tot plegat. A continuació, passem la batedora elèctrica, i amb l'ajud de la mateixa ho passem pel colador xinès a un altre olla, on acabarem de fer la crema. Quan torna a bullir, corregim de sal, afegim un polsim de nou moscada, i un raig de nata líquida, i la deixem coure uns cinc minuts més, abans de servirla a taula en les cassoletes de terrissa.
En el moment de servir-ho a taula, posem la crema a cada una de les escudelletes, i damunt, hi posem dues llesquetes de pa, amb formatge, i fuà, i !! bon profit !!.
1h
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1996 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.