Corona de bacallà
Categoria:
Arrossos i pastes
Típica de: Catalunya
Estació: primavera estiu
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 400 g de bacallà remullat i dessalat
- 150 g d'arròs
- 1 ceba
- 1/2 carbassó
- 1/2 alberginia
- 250 g de tomàquets madurs
- Oli i farina
- Sal i sucre
- 1 pot petit de maionesa
6 racions
Utensilis
1 motlle corona de 22 o 24 cm
Elaboració
Enfarineu el bacallà i fregiu-lo amb abundant oli. Traieu-na la pell i les espines i esmicoleu-lo. Bulliu l'arròs amb abundant aigua i sal. Quan sigui al seu punt, escorreu-lo i esbandiu-lo a raig d'aixeta perquè quedi ben solt. Reserveu-lo en el mateix colador.
Amb l'oli de fregir el bacallà feu una samfaina, fregint la ceba, el carbassó i l'alberginia, tot tallat a daus petits. A meitat de cocció, afegiu-hi els tomàquets pelats i trinxats. Poseu-hi sal i una mica de sucre, si fos necessari. Quan la samfaina sigui al seu punt poseu-hi el bacallà, barregeu-ho amb suavitat. Traslladeu-ho a un bol i barregeu-hi l'arròs.
Unteu el motlle amb una mica d'oli, ompliu-lo amb aquesta barreja prement-ho suaument. Deixeu-ho reposar dins del motlle uns 10 minuts. Desemmotlleu-lo en una safata, acompanyeu l'arròs amb la salsa maionesa, servida a part.
1h
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2655 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.