Llengues de poltre estofades amb boletes de patata, cebetes i bolets

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Dues llengües de poltre (acostumen a ser de mida mitjana)
  • 200 grams, de cebetes tipus "platillo"
  • Tres patates mitjanes, pelades
  • Una ceba picolada
  • Mitja ceba, pelada
  • Tres fulles de llorer
  • Oli d'oliva
  • Aigua
  • Sal
  • Sucre
  • Mel
  • Conyac
  • Vinagre de Mòdena
  • Picada d'all, oli, i julivert, ( feta amb la batedora elèctrica)
  • Sofregit de tomàquet, ( està en les meves receptes )
  • Vi negre
  • Una branca d'api

4 racions

Utensilis

Un estri, per fer boletes de patata.
Un ganivet filetejador.

Elaboració

Primer de tot, en un cassó amb aigua, posem: un polsim de sal, la branca d'api, la mitja ceba,i una fulla de llorer.
Quan l'aigua arrenqui a bullir, posem les llengües, i les deixem bullir uns vint minuts.
Seguidament, les traiem, i les reservem.
A part, en una paella amb oli, posem les cebetes pelades, amb un polsim de sal, i un polsim de sucre, i deixem que coguin a foc ben baix. Seguidament, afegim: un raig de mel, un raig de vi negre, i un raig de vinagre de Mòdena.
Quan ja són gairebé caramelitzades, les retirem del foc, i les reservem.
A continuació, agafem les patates pelades, i amb l'ajud de l'estri de fer boletes, les anem buidant, tot fent boletes. Seguidament, les fregim en una paella amb oli d'oliva, fins que són rossetes. Tot seguit, les escorrem, i els hi afegim força picada d'all i julivert, i les reservem. A continuació, agafem les llengües, i amb l'ajud del ganivet filetejador, les pelem, i les tallem a rodelles d'un dit de gruix, aproximadament, i les reservem.
Seguidament, agafem una cassola de terrissa amb oli d'oliva, i posem a fregir: la ceba picolada, una fulla de llorer, i els alls aixafats.
Quan tot plegat, és mig fregit, afegim quatre cullerades de sofregit de tomàquet, i mig got de conyac. Seguidament, posem els trossos de llengua, afegim aigua, fins gairebé cobrir la llengua, i deixem que cogui tot plegat a foc ben baix, fins que la llengua és cuita.
En aquest moment, afegim: les cebetes, les boletes de patata, i els bolets ben escorreguts.
Deixem que acabi de coure tot junt, uns deu minuts més, corregim de sal, i ja ho podrem servir a taula, en la mateixa cassola.

1h 30min


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

895 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades d'abril:

Magdalenes d'aranja
Magdalenes d'aranja
Postres i dolços
Escamarlanets saltats
Escamarlanets saltats
Peixos i mariscos
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Arrossos i pastes Estofat
La sopa Bullabessa
La sopa Bullabessa
Sopes i cremes Sopa
Cua de bou al vi negre
Cua de bou al vi negre
Carns Guisat
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Peixos i mariscos Estofat

Veure receptes d'abril i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: