Llengues de poltre estofades amb boletes de patata, cebetes i bolets
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil

Ingredients
- Dues llengües de poltre (acostumen a ser de mida mitjana)
- 200 grams, de cebetes tipus "platillo"
- Tres patates mitjanes, pelades
- Una ceba picolada
- Mitja ceba, pelada
- Tres fulles de llorer
- Oli d'oliva
- Aigua
- Sal
- Sucre
- Mel
- Conyac
- Vinagre de Mòdena
- Picada d'all, oli, i julivert, ( feta amb la batedora elèctrica)
- Sofregit de tomàquet, ( està en les meves receptes )
- Vi negre
- Una branca d'api
4 racions
Utensilis
Un estri, per fer boletes de patata.
Un ganivet filetejador.
Elaboració
Primer de tot, en un cassó amb aigua, posem: un polsim de sal, la branca d'api, la mitja ceba,i una fulla de llorer.
Quan l'aigua arrenqui a bullir, posem les llengües, i les deixem bullir uns vint minuts.
Seguidament, les traiem, i les reservem.
A part, en una paella amb oli, posem les cebetes pelades, amb un polsim de sal, i un polsim de sucre, i deixem que coguin a foc ben baix. Seguidament, afegim: un raig de mel, un raig de vi negre, i un raig de vinagre de Mòdena.
Quan ja són gairebé caramelitzades, les retirem del foc, i les reservem.
A continuació, agafem les patates pelades, i amb l'ajud de l'estri de fer boletes, les anem buidant, tot fent boletes. Seguidament, les fregim en una paella amb oli d'oliva, fins que són rossetes. Tot seguit, les escorrem, i els hi afegim força picada d'all i julivert, i les reservem. A continuació, agafem les llengües, i amb l'ajud del ganivet filetejador, les pelem, i les tallem a rodelles d'un dit de gruix, aproximadament, i les reservem.
Seguidament, agafem una cassola de terrissa amb oli d'oliva, i posem a fregir: la ceba picolada, una fulla de llorer, i els alls aixafats.
Quan tot plegat, és mig fregit, afegim quatre cullerades de sofregit de tomàquet, i mig got de conyac. Seguidament, posem els trossos de llengua, afegim aigua, fins gairebé cobrir la llengua, i deixem que cogui tot plegat a foc ben baix, fins que la llengua és cuita.
En aquest moment, afegim: les cebetes, les boletes de patata, i els bolets ben escorreguts.
Deixem que acabi de coure tot junt, uns deu minuts més, corregim de sal, i ja ho podrem servir a taula, en la mateixa cassola.
1h 30min
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
895 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.