Llenties estofades, amb xixorrites
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 500 grams, de llenties seques
- Tres patates grosses, pelades
- 200 grams, de xixorrites
- Una ceba picolada
- Tres alls, pelats
- Dues fulles de llorer
- Sal
- Oli d'oliva
- Brou de pollastre casolà (el trobareu a les meves receptes)
- Una cullerada, de pebre vermell, dolç
4 racions
Elaboració
Primer de tot, deixem unes hores en remull, les llenties amb aigua.
Agafem les patates, les pelem, i les tallem a quadrets regulars, i les reservem, en aigua.
En una cassola una mica fonda, amb un raig d'oli d'oliva, fregim la ceba picolada, el llorer, i les xixorrites. A continuación, omplim la cassola, amb dos litres de brou de pollastre casolà, i fiquem les llenties a coure.
Quan les llenties són mig cuites, afegim les patates, corregim de sal, i deixem que vagi coent-se a foc moderat. Quan tot el conjunt, és gairebé cuit, en una paella amb un raig d'oli, fregim els alls laminats, els hi afegim una cullerada de pebre vermell, i abans no es cremi, ho afegim a la cassola juntament amb les llenties, i les patates. Deixem coure uns cinc minuts més, i ja ho tenim llest, per servir a taula.
40min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1588 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.