Llenties estofades amb cansalada i xoriço
Categoria:
Llegums i verdures
Típica de: Espanya → Catalunya
Dieta: hipocalòrica
Estació: tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 70 g de Llenties pardines
- 50 g de Xoriço
- 50 g de Cansalada viada
- 1 Ceba petita
- Clau
- Un parell de pastanagues petites.
- Oli d'oliva
- All picat
- Pebre vermell dolç
- 60 g de Tomàquet triturat o ratllat
- Sal
- 50 cl de brou vegetal
- Una mica de julivert fresc
- Llorer
- Oli d'oliva
1 racions
Elaboració
Abans de realitzar aquest plat hem de triar el tipus de llentia que farem servir. En aquesta ocasió, llenties pardines, així no haurem de deixar-les en remull un dia per l'altre, ja que són molt petites i amb poca cocció queden cuites i tendres.
En una olla posem les llenties pardines, abans les netegem, la pastanaga partida en dos perquè quedi ben cuita juntament amb les llenties, una ceba petita amb un clau, el xoriço tallat a rodanxes, la cansalada viada, llorer, i ho cobrim amb el brou vegetal.
Posem l'olla al foc i deixem coure uns 20 minuts.
Mentre, fem un sofregit en una paella amb oli d'oliva, ceba molt picada, quan sigui rossa, hi afegim all molt picat, hi afegim pebre vermell dolç i una vegada ofegat perquè no amargui el pebre vermell, hi posem ràpidament el tomàquet triturat o ratllat. Deixem coure a foc lent mínim 15 minuts. Li podem afegir una mica de sucre per matar l'acidesa del tomàquet.
Passat el temps de cocció de les llenties separem el xoriço, la cansalada i la pastanaga, ho deixem refredar una mica. Si cal, afegim més brou. També podem treure la ceba amb clau i la fulla de llorer.
Afegim a les llenties el sofregit i ho deixem coure uns 15 minuts a foc molt lent.
Passat aquest temps, afegim el xoriço rodanxes, la cansalada i la pastanaga. Ho deixem coure uns 15 minuts més a foc molt lent. Rectifiquem amb sal si estan soses.
A l'hora d'emplatar col·loquem un bon cullerot de llenties estofades i damunt que es vegin unes rodanxes de xoriço i pastanaga. Fregim un tall de cansalada i la posem recolzada darrere
50min
Etiquetes: Bona Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
31339 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.