Conill agredolç amb dàtils i arbequines
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Un conill de quilo i mig, tallat a trossos regulars
- 150 grams, d'olives arbequines
- 150 grams, de dàtils sense pinyol
- Tres cullerades soperes, de mel
- Mig got de ví blanc
- Mig got, de vinagre de poma
- Una ceba picolada
- Tres alls pelats, aixafats
- Una fulla de llorer
- Un brot de farigola
- Dues cullerades, de tomàquet fregit
- 50 grams, de pinyons
- Aigua
- Sal
- Oli d'oliva
- Pebre negre en pols
4 racions
Utensilis
Un batedor de varetes
Elaboració
Primer de tot, en un cassó amb aigua bullint, escaldem durant cinc minuts, els dàtils i els pinyons, i ho reservem. En un altre cassó, posem: la mel, el ví blanc, i el vinagre, i a foc ben baix, amb l'ajud del batedor de varetes, anem remenant, fins que tenim una barreja homogènea, i ho reservem.
En una cassola de terrissa amb oli d'oliva, sofregim el conill salpebrat, juntament amb: la ceba, els alls, el llorer, i la farigola. Quant tot plegat és mig fregit, afegim la barreja de la mel, el ví i el vinagre, i deixem que cogui a foc baix. Si cal, afegim una mica d'aigua que ens cobreixi una mica el conill, i deixem coure fins que el conill és gairebé tendre.
Seguidament, afegim: els dàtils, els pinyons, i les olives arbequines, i ho deixem coure tot plegat, uns quinze minuts més abans de corregir-ho de sal, i treure-ho a taula, en la mateixa cassola.
40min
Etiquetes: La meva cuina del conill Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2007 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.